Räikkönen elmondta, hogy miért gyengélkedik idén a Ferrari

Az idei szezonban nem tudja felvenni az élcsapatokkal a versenyt a Ferrari, Kimi Räikkönen szerint egy tervezési hiba okozza ezt a problémát a csapat házatáján.


Finoman fogalmazva sem a Ferrari idénye az idei, hiszen a versenyhétvégéken egyre gyengébben szerepel autójuk, már az is előfordult, hogy a kvalifikációban nem jutottak tovább.

A Monzában 9. helyen végző Kimi Räikkönen szerint az idei gyengülést az ERS rendszerük okozza, amely kevés energiát forgat vissza a kocsik turbómotorjába.

„Versenykörülmények között az ERS az egyik olyan tényező, amelyen javítanunk kell. Egy gyorskörön nem tűnünk annyira rossznak a más hajtóegységet használókhoz képest, de versenytávon elég nehéz dolgunk van. A verseny az a terület, ahol a leginkább küszködünk. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a tél folyamán ezen a téren előrelépést teszünk majd. A szezon közepén azonban ez nem egyszerű” – nyilatkozta 2007 világbajnoka a Motorsport-Total számára. „Remélem, hogy a következő pályák már jobban fekszenek majd nekünk, mivel nem olyan gyorsak. Meglátjuk, hogy alakulnak az erőviszonyok, de én úgy számolok, hogy újra előrébb lehetünk”

A Ferrari az idei szezonban aerodinamikai szempontból kisebb és kevésbé hatékony turbómotort alkotott meg, amely miatt az autó nem tud annyi hőenergiát tárolni, mint a riválisok.

Videók