Räikkönen a tesztidény legjobb idejét repesztette!

A glóriát is kipróbáló finn Kimi Räikkönen az ultralágy keveréken autózva bizonyult a leggyorsabbnak a második barcelonai teszt harmadik napján.


A ferraris Kimi Räikkönen 1 perc 22,765 másodperces ideje az egész eddigi tesztszezon leggyorsabb köre volt, amelyet a finn a Pirelli új leglágyabb keverékén, az ultralágyon teljesített. Räikkönen korábban a lágy keveréken is a tesztek legjobb idejével zárt, de csak miután a délelőtti legelső körén, a mezőnyből elsőként, pályára vitte a „glóriás” bukókeret egyik prototípusát. A korábbi világbajnok szerint a látótere a fejet védő biztonsági eszközzel együtt is „oké” maradt.

A finnt ezúttal a második helyre a délután folyamán felzárkózó williamses Felipe Massa valamint a Force Indiá-s Nico Hülkenberg követte az eredménylistán. A Mercedes „délelőttöse”, Nico Rosberg csupán a nap ötödik, „délutánosa”, a címvédő Lewis Hamilton pedig csak a nap tizedik legjobb körét tudhatta magáénak.

A pályára kilátogató nézők két kicsúszást is láthattak; mindkettőt az újonc Haas-csapat versenyzője, Romain Grosjean követte el. A francia előbb a 4-es kanyarban, majd a célegyenes végén szánkázott a kavicságyba, ám a gumifalat mindkétszer sikerült elkerülnie. Mindkét incidens a körözés megszakítását okozta, ahogy egyébként a harmadik piros zászló is Grosjean nevéhez fűződött, midőn a 29 éves pilóta néhány perccel a kockás zászló előtt harmadszor is lecövekelt a pályán. A Haast reggel fékgondok is hátráltatták.

A legszorgalmasabb versenyzőnek sorozatban harmadszor is egy Toro Rossó-s bizonyult – ma ismét Max Verstappené lett a dicsőség a maga 159 körével. A két mercedeses összesen 143 megtett körig jutott.

Az előző napokkal összhangban a délután során ma is leginkább a versenyszimulációké volt a főszerep – Räikkönen is végrehajtott egyet – igaz, az újonc Pascal Wehrlein például a mai program vége felé hajtotta meg az eddigi legjobban a Manort. A Mercedes protezsáltja nyolcadik helyen végzett.

Technikai malőrökkel a Haas mellett főleg a gyári Renault szembesült, igaz, Jolyon Palmer a szinte teljesen kihagyott délelőttje ellenére végül figyelemreméltóan sok kilométert teljesített.

Az előszezon második és egyben utolsó négynapos tesztsorozata a holnapi nappal zárul a barcelonai Circuit de Catalunya-versenypályán.

Videók