Pontszerzéssel búcsúzna az F1-től Massa

Felipe Massa a mezőny egyedüli tagja, aki eddig az összes Abu-dzabi Nagydíjon pontot tudott szerezni!


 
Saját teljesítményével elégedett volt, de a végeredménnyel már kevésbé. Felipe Massa utolsó időmérőjén már túl van, utolsó futama viszont még csak most következik.
 
Számos alkalommal láttuk őt fantasztikus időmérős kört teljesíteni, és most utoljára is odatette magát – igaz, ezúttal ez csak egy 10. helyre volt elegendő. Kerek szám egy kerek pályafutás végén. Felipe Massa erről a helyről vág neki Forma–1-es pályafutása 250., és egyben utolsó versenyének.
 
Elégedett az időmérős teljesítményemmel vagyok” – felelte a kérdésre, elégedett-e a szombati eredménnyel. „Sikerült jó kört futnom a Q2-ben, és be tudtam jutni ezzel a Q3-ba. A Q3 csak egy lehetőségem volt. Azt reméltem, kicsit jobbnak érzem majd a gumikat, de inkább rosszabbnak éreztem őket. Sajnos nem tudtam megismételni a legjobb Q2-es körömet. De azért jó teljesítmény volt ez az időmérőn, örülök, hogy így zártam. Ami az autónkat illeti, tudjuk, hogy nehezebb lesz ennél előrébb jutnunk vele.
 
Massa utolsó williamses kvalifikációján legyőzte Valtteri Bottast, aki azonban a 11. helyen már szabadon választhatja meg, milyen gumin rajtol el. A brazil nem biztos benne, hogy ez előnyt jelent-e a finn számára. „Meglátjuk, sosem tudhatjuk. Tény, hogy ezen a pályán sok minden múlik a gumikon a taktika terén. Én elégedett voltam a tegnapi és a mai hosszú etapos teljesítményemmel” – fogalmazott.
 
 
Boldog vagyok, mivel az utolsó időmérő edzésemet jó eredménnyel zártam. Ez egyfajta ajándék volt számomra. Az igazán fontos nap persze holnap jön. Remélem, hogy jól alakulnak a dolgok. Az lesz a valódi utolsó nap. Nagyon szeretném, hogy jól alakuljon a versenyem, jó legyen az eredmény, minden jól működjön. Mindent megteszek, amit csak tudok. Számomra és a csapat számára ez lesz a legutolsó verseny.
 
Massa a mezőny egyetlen tagja, aki valamennyi Abu-dzabi Nagydíjon pontot tudott szerezni. Vasárnap volt csapattársa, Fernando Alonso mellől vág neki a versenynek, s ha sikerül 2 ponttal többet szereznie, még a bajnoki 10. hely is meglehet neki. Túl nagy jelentőséget azonban ennek már sem ő, sem a spanyol nem tulajdonít. „Persze, mindent meg fogok tenni” – mondta szűkszavúan.
 
Végül hozzátette, az interlagosi történések után már felkészült a végső búcsúra. „Ezek teljesen más versenyek. Brazília a hazai futamom volt, és ilyenkor sok a teendője az embernek. Nagy várakozások, sok esemény, interjúk, az emberek körülvesznek. Itt most sokkal nyugodtabb minden. Érzem, hogy ez lesz az utolsó versenyem, de sokkal nyugodtabb vagyok, és teljes mértékben készen állok a csatára, ahogy Brazíliában is. Felkészültem arra, hogy szépen búcsúzzak, és remélem, jó eredményt érhetek el” – bizakodott.
 

Videók