Órákon belül eldől Christian Horner sorsa a Red Bull élén

A Red Bull befejezte a belső vizsgálatot az állítólagos „helytelen magatartás" ügyében.


A Red Bull, miután végre lezárult a belső vizsgálata Christian Hornerrel kapcsolatban, akit állítólag a versenycsapat egyik női alkalmazottja vádolt meg „nem megfelelő viselkedéssel", ma vagy holnap hozza nyilvánosságra az ítéletet - jelentette a brit Sky Sports F1 műsorszolgáltató.

A vizsgálat eredménye így még a szezonkezdet és a hétvégi Forma-1-es Bahreini Nagydíj előtt kiderül. A Sky Sports azt is írja, hogy a salzburgi székhelyű Red Bull GmbH igazgatótanácsának birtokába került egy terjedelmes, 100 oldalas dokumentum, amelyet egy független szakjogász adott át nekik, akit az ügy kivizsgálásával bíztak meg.

Bizalmas információ

Azt mondják, hogy a titoktartási törvények valószínűleg korlátozzák az egyezségi nyilatkozatban nyilvánosan megosztott információk mennyiségét, de az egy „alapos és tisztességes vizsgálat" eredménye lesz - állítják az F1 jogait jelenleg birtokló brit műsorszolgáltatótól.

A Forma-1 és az FIA nemrég közleményt adott ki a vizsgálatról és Horner állítólagos viselkedéséről. Az FIA emlékeztette a Red Bullt, hogy az ügy kapcsán „a legmagasabb normákat" szem előtt tartva járjon el.

A Ford is aggodalmát fejezte ki az ügy miatt, és megfenyegette 2026-os motorpartnerét, hogy „a Ford értékei nem képezik vita tárgyát”.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók