Nico Rosberg: Versenyzőként nem mondhattam mindig igazat

Visszaemlékezett a történtekre.


Nico Rosberg elmondta, hogy komolyan dühösnek és megbántottnak érezte magát, miután a 2014-es Bahreini Nagydíjon Lewis Hamilton mögött a második helyen végzett.

A "sivatagi párbajnak" nevezett szezon eleji csata az elkövetkező év sorsát határozta meg, és Hamilton legyőzte Rosberget a bajnoki címért. A bahreini győzelem volt a második Hamilton négy egymást követő diadalában, amivel a Spanyol Nagydíj után átvette a bajnoki vezetést, és bár Rosberg visszavette azt, Hamilton az utolsó hét nagydíjból hatot megnyert, és ezzel bebiztosította második bajnoki címét.

A futam csak egy rövid előjel volt arra, hogy mi következik, és Rosberg elismerte, hogy bár Bahreinben a második helyen végzett, dühösnek és megbántottnak érezte magát, amiért kikapott egykori gokartos riválisától.

„Emlékszem magamra Bahreinben. Azt mondtam a verseny után, hogy wow, ez volt a legszórakoztatóbb verseny, amit valaha éreztem. De valójában ez a lehető legtávolabb állt az igazságtól. A valóság az, hogy komolyan dühös voltam, fájt, hogy Lewis mögött másodikként értem célba, egyáltalán nem élveztem a versenyt. Versenyzőként mindig egy kicsit hollywoodinak kell lennünk. Nyilvánvalóan nem mondhatod mindig az igazat, mert különben visszafelé sül el” - mondta a Sky Sports F1 podcastjának.

A cikk folytatásáért kattints ide.

Borítókép és képek: Tóth Zsombor / Sport365

Videók