Nico Rosberg beszólt Pereznek, Horner nem hagyhatta annyiban

A csapatvezető szerint senki nem tudná legyőzni napjainkban Verstappent csapaton belül.


A hétvégi Spanyol Nagydíjat követően Nico Rosberg a Sky Sports szakértőjeként beszélgethetett Christian Hornerrel, akitől arra volt kíváncsi, hogy gondolhatja, hogy a csapatában versenyző Pereznek jó futama volt, ha még a dobogóra sem állhatott fel?

A mexikói szombati hibája után a tizenegyedik pozícióból kezdte meg a felzárkózást, és ha néhány kör hátra van még, talán a harmadik helyen befutó George Russellt is megelőzi.

Rosberg kritikája így hangzott.

„Christian, azt mondtad jó versenye volt. De én úgy láttam, hogy a teljesítménye igencsak megbicsaklott, különösen a korai szakaszában a futamnak. Nem így volt? Úgy értem, ha Maxhoz hasonlítjuk, volt pár igen gyenge és csendes köre.”

Horner gyorsan védelmébe vette Perezt és ráförmedt 2016 világbajnokára.

„Te egy ilyen keményen kritizáló típusú srác vagy, nem így van? Kemény vagy ezekkel a fiúkkal, mert tudod, hogy nem te ülsz a kocsiban, így boldogan dobálod a sarat rájuk.”

A brit ezután elmondta, hogy bár a kezdetekkor pilótája valóban kicsit kiesett a tempóból, de azt követően csak azért nem állhatott dobogóra, mert elfogytak a körök. Felhozta Russell esetét is, amiért nem kapott büntetést, pedig levágta a pályát egyértelműen. Kijelentette továbbá, hogy szerinte Perez önbizalmának jót tett a vasárnapi nap, és épp a nagyobbra nőtt különbség által vezethet annyira felszabadultan, mint pl Bakuban is tette.

A Red Bull csapatvezetője rámutatott, hogy senki nem tudná legyőzni Verstappent a csapattársaként.

„Max Verstappen csapattársának lenni, semmit sem nyerni… azt hiszem egyetlen versenyző sincs, aki legyőzné Maxot napjainkban, ebben az autóban. Egy olyan pilóta ellen harcol, aki a legjobb formáját hozza és nagyon kemény. Checo számára mentális szempontból nagyon nehéz ezzel megbirkózni. De mint mondtam, ott van egy nagyobb különbség a pontok tekintetében kettejük között most. Ez talán pont a kezére játszik, leveszi a válláról a terhet és megszabadítja azoktól a túlzó elvárásoktól, amiket magára erőltetett. El kell engednie ezeket és egyszerűen csak szabadon vezetni.”

A száguldó cirkusz legközelebb Kanadában folytatódik jövő hétvégén, ahol azt is láthatjuk, mennyire sikerül felszabadulnia a mexikóinak.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók