Montoya azt jósolja, hogy 2023-ban "egy másik Lewis Hamiltont" fogunk látni

Lesz még világbajnok Hamilton?


Juan Pablo Montoya úgy véli, "egy más Lewis Hamiltont" láthatunk majd 2023-ban, ha a Mercedes a W14-essel sikeresnek bizonyul.

Hamilton tavaly Forma-1-es pályafutása során először maradt győzelem nélkül egy teljes szezonon át, a Mercedes pedig a Ferrari és a Red Bull tempója után futott. Bár így is kilenc dobogós helyezést ért el, Hamilton a szezon első felét arra fordította, hogy kísérleti beállításokat vigyen végig az autóján, miközben a csapat a megoldásokat kereste, míg csapattársa, George Russell egymás után öt egymást követő top 5-ös helyezést ért el. Russell azonban a szezon során túlszárnyalta Hamiltont, mivel a Mercedes fiatalabb versenyzője Magyarországon és Brazíliában megszerezte első pole pozícióját és győzelmét a Forma-1-ben.

Montoya dicsérte Hamiltont, amiért pragmatikusan állt hozzá a vezetéshez, és nem erőltette túlságosan, amikor nem volt rá szükség az elmúlt szezonban, de azt jósolta, hogy a hétszeres világbajnok az előttünk álló évben ismét a legjobb formáját hozza majd. A Motorsport.com holland kiadásának kérdésére, miszerint szerinte Hamilton 2023-ban meg fogja-e verni Russellt, Montoya így válaszolt.

„Igen, mert tavaly is nagyrészt a Mercedes autóval kapcsolatos problémáinak volt köszönhető, hogy nem jöttek az eredmények. Lewis pedig egy olyan versenyző, aki ha van egy lehetőség, hogy csillogjon, akkor két kézzel fogja megragadni. De amikor az ötödik helyen kullog, és tudja, hogy ennél többre nincs esélye, akkor nem fogod látni őt úgy vezetni, mintha az élete múlna rajta. Akkor csak azt fogja tenni, amit kell, hogy biztosítsa azt az ötödik helyet. De a garázs másik oldalán, George esetében egy fiatal versenyző van, aki minden versenyen teljes erőbedobással megy, és minden alkalommal bizonyítani akar. Azonban arra számítok, hogy ha a Mercedesnek ismét győztes autója lesz, akkor egy másfajta Lewist fogunk látni.”

Lewis Hamilton abban reménykedik, hogy 2023-ban tovább gyarapíthatja bajnoki címeit. Hamilton 2023-as kilátásai nagyrészt attól függnek majd, hogyan teljesít a Mercedes W14-es autója, amelyet február 15-én mutatnak be a bahreini előszezoni tesztek előtt.

Borítókép: Beata Zawrzel/NurPhoto a Getty Images

Videók