Mick távozhat a Haas csapatától: Ralf Schumacher élesen bírálja Steinert

Mick Schumacher jövője nagyon bizonytalan.


Egyre több jel utal arra, hogy Mick Schumacher távozik a Haastól. A Sky szakértője, Ralf Schumacher számára érthetetlen ez a döntés, és élesen bírálja Günther Steinert.

A Bild szerint Schumacher távozni készül a Haas Forma-1-es csapatától. A lap hétfői információi szerint Nico Hülkenberg térhet vissza a helyére. Hülkenberg várhatóan kedden írja alá új szerződését, amennyiben minden rendben zajlik. A hivatalos bejelentés a következő napokban várható. A Bild nem nevezett meg forrást.

A Sky szakértője, Ralf Schumacher is attól tart, hogy a Haas nem hosszabbít szerződést Mick Schumacherrel.

„Úgy látom, hogy a Haas nem akar Mick mellett dönteni. Különben már régen megtették volna. A csapat nem bánik jól vele, és Günther Steiner sem beszél feltétlenül pozitívan róla” – mondta Ralf a Sky-on.

Ralf Schumacher számára különösen elfogadhatatlan Steiner viselkedése az unokaöccsével, Mickkel szemben az elmúlt hetekben. A csapatvezető nyilvánosan kritizálta fiatal versenyzőjét.

„Mick megmutatta, hogy van benne potenciál. De bármit is tett, a csapat és Günther Steiner sosem volt elégedett vele. Az egész viselkedés vele szemben nem normális. Majdnem biztos, hogy valami személyes dologról van szó. Nem hiszem, hogy Günther Steiner meg tudna birkózni azzal, hogy valaki más álljon a Haasnál a középpontban. Nagyon-nagyon szeret az előtérben lenni" - vádolja Ralf Schumacher a Haas csapatfőnökét, akit "önreklámozónak" nevezett.

Hülkenberg, aki jelenleg az Aston Martin tartalékpilótája, régóta jelöltnek számít.

„Valamikor a jövő héten várható a bejelentés. De nem fogom elárulni a napot, mert akkor mindenki erre várna. Igen, már megvan a döntés. Még csak most véglegesítjük a részleteket, hogy hogyan és mit fogunk csinálni” – mondta a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner Sao Paulóban.

Borítókép: Cristiano Andujar ATPImages/Getty images

Videók