Mick Schumacher sejtelmes válasza a Günther Steinerrel való munkakapcsolatáról

Sebastian Vettel rengeteget segített neki.


Mick Schumacher kihagyta a lehetőséget, hogy a Haastól való távozása után tisztelegjen a csapatfőnök Günther Steiner előtt.

Az, hogy egy alapvető közhelyen kívül megtartotta a saját véleményét, aligha volt meglepő, tekintve, hogy a német pilótát a 2022-es szezon végén Steiner ejtette Nico Hülkenbergért. Ezt a döntést Steiner és a csapattulajdonos Gene Haas hozta meg, azt figyelembe véve, hogy Schumacher túl sok költséges balesetet szenvedett az általa vezetett autókban, és emellett le volt maradva folyamatosan csapattársától, Kevin Magnussentől.

Bár a 23 éves versenyzőnek van lehetősége arra, hogy a Mercedes tartalékversenyzőjeként az F1-ben maradjon, érthető, hogy nem hajlandó Steiner csapatfőnöki kvalitásai mellett kiállni.

„Nos, tulajdonképpen rendben van a kapcsolatunk, és azt hiszem, ez így is marad” – mondta Schumacher a Motorsport.com-nak.

Amikor azonban arról kérdezték, hogy az 57 éves olasz mennyire támogatta őt, Schumacher, aki két szezont töltött a Haasnál, inkább arról beszélt, hogy Sebastian Vettel mennyit segített neki.

„Sebastian támogatását élveztem. Emiatt nagyon boldog vagyok, de természetesen mindig is nyílt volt a kommunikáció a csapat és köztem, és folyamatosan dolgoztunk a fejlődés érdekében. Megpróbáltunk minden olyan pontot ledolgozni, amin lehetett volna javítani, és azt hiszem, ha az év elejéhez hasonlítjuk, akkor tényleg tartottuk a tendenciát. Különösen a versenytempó volt nagyon pozitív, majd a kvalifikációs tempó is javult. De úgy tűnik, ez nem volt elég."

Schumacher és Vettel természetesen szoros köteléket alakított ki a paddockban az alatt a két év alatt, amíg a hétszeres korábbi világbajnok fia az F1-ben versenyzett, amihez egyértelműen hozzájárultak a személyes körülmények is.

„Amit Vettellel beszéltünk, az magánügy. Csak annyit mondhatok, hogy a szavai meghatottak, és nagyon hasznosak voltak.”

Borítókép: Joe Portlock – Forma 1/Formula 1 a Getty Images

Videók