Mick Schumacher már a királykategóriában tesztelhet

Több F1-es csapat is hívja.


Olasz sajtóértesülés szerint egy évközi teszt keretén belül a Ferrari idei autóját is vezetheti Mick Schumacher, ha elfogadja a vörösök ajánlatát és csatlakozik a csapat versenyzőképző akadémiájához.
 
A sportág legeredményesebb versenyzőjének fiaként Mick Schumacher jóformán az első szárnypróbálgatásai óta a figyelem középpontjában áll, és sokan találgatnak arról, Michael Schumacher nyomdokaiba lépve bekerül-e a királykategóriába. Tavaly nagy lépést tett álma megvalósítása felé: bravúros hajrájának köszönhetően megnyerte az F3-as bajnokságot.
 
Már akkor fölmerült, hogy több F1-es csapat is érdeklődik iránta, a Ferrari és a Mercedes pedig jelezte is, kész támogatni a fiatal versenyző pályafutását, ő azonban még nem döntött arról, csatlakozik-e valamelyik gyártó juniorprogramjához.
 
Az olasz sajtó már korábban beszámolt arról, hogy tudomásuk szerint Schumacher inkább a vörösök felé húzna, az olasz Motorsport pedig úgy tudja, konkrét ajánlatot is elé tettek, és már csak pár részletet kell tisztázniuk ahhoz, hogy az idén a Prema-csapattal az F2-ben versenyző német tehetség hivatalosan is a Ferrari Akadémia tagjává váljon. Ezen az úton jutott el előtte Charles Leclerc és Antonio Giovinazzi is a királykategóriáig.
 
Ha bejelentik a jósolt egyezséget, Mick Schumachernek lehetősége nyílik az első Forma–1-es tesztjére is, amire a tavalyi megszerzett F3-as bajnoki címe révén gyűjtött szuperlicencpontjai is feljogosítják már.
 
2019-ben is két szezonközi tesztet rendeznek az F1-ben, az egyiket Barcelonában, a másikat Bahreinben. Az összesen négy tesztnapból kettőt egy olyan fiatal versenyzőnek kell adni, aki maximum két F1-es versenyt teljesített az utóbbi két évben. Miután a Ferrarinak Giovinazzi távozásával nem maradt ilyen versenyzője, Mick Schumacher jelentheti az egyik megoldást. A másikat pedig tavalyi F3-as csapattársa, Marcus Armstrong, aki a hírek szerint a második tesztnapot kaphatja meg a vörösöktől.
 
A Ferrari Akadémia emellett új távlatokat is nyithat Schumacher előtt. A csapatnak égető szüksége van teszt- és fejlesztőversenyzőre Danyiil Kvjat és Antonio Giovinazzi távozása után, mert bár minden bizonnyal alkalmazni fogják Pascal Wehrleint, ő a Forma–E-s szereplése miatt hat hétvégén nem fogja tudni a maranellói szimulátorban segíteni a csapat munkáját (év közben tesztelni pedig eleve nem lesz módja), vagyis a fiataloknak esélyük nyílhat ezen a területen is együttműködni az F1-es csapattal.
 

Videók