Michael Schumachert újra megműtik

Az olasz sajtó szerint az új beavatkozás része a jelenlegi kezelésének.


Az olasz „Contro Copertina” portál szerint Michael Schumacher újabb műtéten fog átesni. Bár a Schumacher család abszolút titokban tartja a pilóta egészségügyi állapotát azóta, hogy hat évvel ezelőtt a francia Alpokban szörnyű síbalesetett szenvedett, most információkat adott a sajtónak az egyik orvos.

Philippe Menasché professzor és neves kardiológus újra műteni fogja az egykori német pilótát a szív őssejtekkel végzett kísérleti kezelés részeként, amelyet a hétszeres Forma-1-es világbajnokon egy évig végeztek.

"A cél Michael idegrendszerének regenerálása"- magyarázta Dr. Nicola Acciari idegsebész az olasz sajtónak, megjegyezve, hogy a korábbi Ferrari és Mercedes pilóta izom atrófiában és csontritkulásban szenved.

"Az elmúlt 20 évben a tudomány óriási előrelépést tett az őssejtkezelés területén. De ez nem változtat azon a tényen, hogy még mindig keveset tudunk az emberi agyról. Nem tudjuk megjósolni, hogy a kezelés mit fog eredményezni" - mondta Acciari.


Fotó: Clive Rose/Getty Images

Felipe Massa azt mondta, hogy nemrég meglátogatta Schumachert az otthonában, Svájcban, és a jelenlegi helyzetét "bonyolultnak" írta le.

"Vannak információim, tudom hogy van. Mindig szoros volt vele a kapcsolatom. A feleségével, Corinnával már kevésbé, hiszen ő nem sokat volt ott a versenyeken. Ebben az időszakban meg kell értenie mindenkinek, hogy az ő helyzete sem könnyű, nehéz szakaszban van, és tiszteletben kell tartanunk, amit kér. Nem szeretnék információt nyilvánosságra hozni, hisz ki vagyok én, hogy ezt tegyem?"

Forrás: sport.es
Borítókép: Paul Gilham/Getty Images

Videók