Michael Schumacher „követi” fia fejlődését

Mick egyre közelebb a Forma-1-hez.


A német legenda 2013 decemberében egy síbalesetben súlyos agysérülést szenvedett, és hat hónapra kómába került.

Sport365.hu - "Michael folyamatosan harcol a családjával és az orvosaival együtt"

Az FIA elnöke, Jean Todt azon kevesek egyike, akik tudják, hogy van Michael Schumacher. A 2013-as baleset óta keveset tudni a hétszeres világbajnok állapotáról, de a Ferrari korábbi főnöke néha mond pár mondatot Michaelről. Fotó: Hoch Zwei/Corbis via Getty Images Ezúttal azonban Flavio Briatore egykori felesége, a modell és olasz televíziós személyiség, Elisabetta Gregoraci árult el részleteket Schumacher állapotáról.

Azóta a három évvel ezelőtt vásárolt otthonukban, Mallorcán folytatja a felépülését. Jean Todt, a Ferrari volt csapatfőnöke, aki végig ott volt Schumacher uralkodása alatt a 2000-es években amikor öt világbajnoki címet szerzett, elmondta a RTL-France-nak, hogy a legenda képes követni fia fejlődését.

"Természetesen követi őt. Mick valószínűleg jövőre a Forma-1-ben fog versenyezni, ami nagy kihívás lesz. Örülnénk, ha egy új Schumacher lenne a száguldó cirkusz legmagasabb szintjén" - mondta Todt.


Fotó: Mark Thompson/Peter Fox/Getty Images

Arra a kérdésre, hogy tudna-e mondani valami friss információt a hétszeres világbajnok állapotáról azt mondta.

"Ez egy olyan kérdés, amellyel kapcsolatban rendkívül visszafogott leszek. Nagyon gyakran látom Michaelt, havonta egyszer vagy kétszer. A válaszom állandóan ugyanaz: harcol! Nagyon jól gondozzák és kényelmes helyen van. Csak azt kívánhatjuk neki és családjának, hogy javuljanak a dolgok."

Schumacher gyógyulásáról a család rendkívül kevés hírt oszt meg. Egyes információk szerint az év elején őssejt-műtéten esett át, hogy megpróbálják feléleszteni idegrendszerét, bár nem ismert, hogy a műtétre sor került-e.

Sport365.hu - Flavio Briatore volt felesége beszélt Schumacher állapotáról

Fotó: Hoch Zwei/Corbis via Getty Images Ezúttal azonban Flavio Briatore egykori felesége, a modell és olasz televíziós személyiség, Elisabetta Gregoraci árult el részleteket Schumacher állapotáról. Elisabetta jelenleg egy olasz változatú Big Brother valóság show-ban szerepel. Egy szobatárs kérdezte Michael hogy létét, amire Gregoraci azt válaszolta: "Nem beszél. A szemével kommunikál.

Fia karrierje az elmúlt években egyre sikeresebb. A 21 éves versenyző 2018-ban megszereze a Forma-3-as Európa-bajnoki címet, majd a következő szezonban már a Forma-2-ben versenyzett. A Prema Racingel szerződött le, ahol a a sorozatbeli debütáló győzelmét pont a magyarországi sprintversenyen szerezte meg. Schumacher jelenleg azon van, hogy megnyerje az idei bajnokságot, amit jelenleg 22 ponttal vezet. Az Alfa Romeo szabadedzésén debütált volna a F1-ben az októberi Eifel Grand Prixen, de a nedves időjárás megkadályozta. Német hírek szerint a következő szezonban a Haas pilótája lesz, mivel Romain Grosjean és Kevin Magnussen szerződését sem hosszabbították meg.

Forrás: givemesport.com
Borítókép:Michael Cooper /Allsport/Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Videók