Méltó emléket akart állítani barátjának, a nap versenyzőjének választották

Pierre Gasly élete egyik legnehezebb futamán van túl.


A szurkolók a Forma-1 hivatalos oldalán minden futam után szavazhatnak arra, hogy szerintük ki volt a nap versenyzője. Ez a rangsor természetesen sokszor különbözik a pályán látott eredménytől. A nézők ezúttal Pierre Gaslyt választották meg a nap pilótájának. A franciára hatalmas lelki teher nehezült a spái futam alatt, egy évvel ezelőtt ugyanis itt vesztette el egyik legjobb barátját, Anthonie Hubert-et.

A Forma-2-ben versenyző Hubert 2019-ben a Belga Nagydíjon szenvedett halálos kimenetelű balesetet, amikor a 4-es kanyarnál 218 km/h-s sebességgel a fajnak csapódott.

Hubert és Galsy együtt kezdtek gokartozni, majd több szériában is közösen versenyeztek. Középiskolás korukban pedig kollégistaként még szobatársak is voltak, így szinte elválaszthatatlanok voltak egymástól.


Gasly a futamon különleges sisakot viselt, ezzel is megemlékezve barátjáról.

Fotó: Peter Fox/Getty Images

Az idei pályabejáráson Gasly egy csokor virágot vitt az ominózus kanyarba, hogy ezzel is tisztelegjen barátja emléke előtt.

A szavazás eredményének nyilvánosságra kerülése után a francia versenyző közösségi oldalán köszönte meg a szurkolók bizalmát, és néhány sorban érzéseiről is írt.

Thank you guys for electing me Driver of The Day on such a day. It was a tough weekend emotionally. Today was a very important race personnaly, I gave everything I had. I wanted to do very well for Anthoine, and to honor him the best way possible. Even though we were quite unlucky with the SC, I'm glad we recovered to 8th to score few points for him and made some great moves. Thinking about you my friend. #AH19

(null)


„Köszönöm srácok, hogy engem választottatok meg a nap versenyzőjének. Személy szerint számomra ez egy nagyon fontos nap volt, így mindent beleadtam a versenyzésbe, amit csak tudtam. Nagyon jó akartam lenni, hogy ezzel is tisztelegjek Anthonie előtt. Annak ellenére, hogy a safety carral nem volt szerencsék, örülök, hogy sikerült a 8. helyre beérnünk, szereztem néhány pontot érte és volt néhány jó manőverem is. Gondolok rád barátom!”

Gasly a megható bejegyzéshez néhány képet is csatolt, amelyen a megemlékezés pillanatai láthatók.
 

Borítókép: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

 

Videók