Megtaláltuk a legolcsóbb a Forma-1-es sztárpilótát

Komolyabb fizetésemelésre számíthat Daniel Ricciardo pazarul sikerült első Red Bull-os idénye után.


Aligha lehet jobb üzletet csinálni a Forma–1-ben annál, mint amit idén a Red Bull csinált Daniel Ricciardo szerződtetésével. Az ausztrált a Toro Rosso versenyzőjeként léptették elő, abban a reményben, hogy hosszabb távon majd Sebastian Vettel nyomdokaiba léphet. Ricciardo ehhez képest első évében a bajnoki tabella harmadik helyén végzett, három futamgyőzelmet szerzett és legyőzte négyszeres bajnok csapattársát. S tette mindezt úgy, hogy miközben Vettel nagyjából 25 millió dollárt tett zsebre, neki meg kellett elégednie a nagyjából 1 millió dollárnyi éves fizetésével…

A Sydney Morning Herald című lap értesülése szerint a háromszoros futamgyőztes értéke idei teljesítményével azonban jócskán megemelkedett. Az ausztrál 2015-ben – immáron a Red Bull húzóembereként – várhatóan több mint a dupláját kapja majd eddigi alapfizetésének, melyet komoly bónuszokkal egészítenek ki futamgyőzelmek és bajnoki cím esetén. A csapatnak még így is bőven megéri majd foglalkoztatni őt, hiszen Vettel távozásával, valamint a szintén „olcsó” Danyiil Kvjat foglalkoztatásával jelentős összeget takarítanak meg 2014-hez képest, amit aztán a fejlesztésekre fordíthatnak.

A fizetésemelés hírét maga Ricciardo is megerősítette. „Igen, többet kapok majd. Némi fizetésemelésre lesz szükség, de majd meglátjuk, a végén mekkora lesz ez.”

A versenyző elmondta, nem különösebben zavarja, hogy idén annak ellenére keresett sokkal kevesebbet az élversenyzőknél, hogy a pályán egyenrangú ellenfelük volt. „Közülünk a többség átlagban egészen jól keres, de a legjobb az egészben, amikor pénzt kereshetsz azzal, amit szeretsz csinálni” – mondta optimistán Ricciardo.

Videók