Mégis indul Sergio Perez a belga nagydíjon

A mexikói pilóta balesetet szenvedett délelőtt. A tervezettnél 3 órával később elrajtolhat a Belga Nagydíj


A Formula 1 Belga Nagydíj előtt a rajtrácsra kivezető körön a Red Bull mexikói pilótája, Sergio Perez nekicsúszott a gumifalnak, így csak 19 autóval indul el a Forma 1-es futam. 

 


A szombati végeredményhez képest több ponton is változott a rajtrács, mivel Valtteri Bottas, Lando Norris és Lance Stroll is rajtbüntetést kapott, akik így a 13., a 15. és a 19. rajtkockából indulhatnak. Bottas (Mercedes) és Stroll (Aston Martin) még a Magyar Nagydíjról hozták magukkal az öthelyes hátrasorolást, Norrist (McLaren) pedig váltócsere miatt büntették meg a Q3-ban elszenvedett balesetének következményeként.

 

Nem sokkal a rajt előtt az is kiderült, hogy Kimi Räikkönen csak a bokszból ered a mezőny után, az Alfa Romeo ugyanis kikérte az autóját a Parc Fermé alól.

Eredetileg 44 körös lett volna a Belga Nagydíj, amely közép-európai idő szerint 15:00-kor rajtolt volna a tervek szerint azonban 3 órával később sem tudott elindulni a mezőny az extrém időjárási körülmények miatt. Ezalatt az idő alatt sikerült összedrótozni Perez autóját. Ennek következményeképpen a boxutcából indulhat a Red Bull pilótája. 

Borítókép: Twitter.com
Forrás: Brakingnewsmotorsport.com 

Videók