Megerősítették: 2026-ig biztosan lesz Magyar Nagydíj

Öt évvel, 2026-ig szerződést hosszabbított a Magyar Nagydíj szervezőivel Bernie Ecclestone, a Formula-1 Menedzsment (FOM) első embere - közölte az autosport.com.


Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az újraaszfaltozott pálya csütörtöki átadása kapcsán az Autosportnak elárulta, a Hungaroring valóban meghosszabbította szerződését, ami immár 2026-ig érvényes. Hozzátette, az aszfaltozás csak az első lépés volt,  a jövő évi állami költségvetési tervezetben ugyanis „jelentős forrás” került elkülönítésre a pálya fejlesztésére.

A következő években a pálya kiszolgáló épületei mellett a lelátókat is korszerűsíteni fogják, hiszen az újraaszfaltozás mellett ez is alapvető feltétele volt a hosszabbításnak. „Nem szeretnék titkokat elárulni a szerződés részleteiről, azt viszont elmondhatom, hogy az ötéves hosszabbítás értelmében nagyon kedvező feltételek mellett rendezhetjük meg a futamot. Bár úgy tűnik, a szurkolók minden verseny után elégedetten távoznak, tudjuk, hogy további fejlesztésekre van szükség. Az újraaszfaltozással megtettük az első lépést ebbe az irányba” – tette hozzá Seszták.

A szerződéshosszabbítás hírét a 85 éves Ecclestone is megerősítette, aki nyilatkozatában ismét dicsérettel illette a magyar szervezőket: „A szurkolóik nagyszerűek, a szervezők pedig remek munkát végeznek. Ez jó hír nekünk és jó hír az országnak is. Nagyon boldog vagyok, hogy minden évben ellátogathatunk Magyarországra, és örülök, hogy ez a továbbiakban is így lesz”.

A jelenleg használatban lévő 21 versenypálya közül csak Monza és Monaco fogadja régebb óta a királykategória mezőnyét, mint a Hungaroring, aminek új aszfaltját a hétvégén többek között a túraautó-világbajnokság (WTCC) mezőnye veszi birtokba.

Videók