Megérkezett Vettel és Räikkönen idei autója!

A Scuderia Ferrari is bemutatta a 2015-ös autóját, amit a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel, és 2007 bajnoka, Kimi Räikkönen vezet majd.


 A titokzatos viedók és képek után ma Maranellóban lekerült a lepel a Ferrari SF-15-T nevű autójáról. A két pilóta pozitívan nyilatkozott, szerintük már idén versenyképes lehet a Ferrari.

„Az első, amit elmondhatok az új autómról, az az, hogy ennek más a színe, mint amivel eddig versenyeztem. Ez új élményeket, tapasztalatokat is jelent számomra, de az autó gyönyörűen néz ki. Minden évben különleges meglátnod az autót, amin már egy ideje dolgoztatok a csapatoddal. Majd ott az első kihajtás vele a bokszutcából, szóval már nagyon várom, hogy mindezt személyesen is átérezzem a Ferrari színeiben. A Ferrarinál sok változást történt az elmúlt időszakban. Többek között sok új ember is érkezett a csapathoz. Én is ezen emberek közé tartozom. Mindig szükséged van egy kis időre, míg teljesen összeáll a kép és hozzászoksz a dolgokhoz, de magabiztos vagyok azt illetően, hogy a helyes irányban haladunk előre. Ugyanakkor emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy nem mi vagyunk az egyetlen csapat a mezőnyben és láthattuk tavaly, hogy egy istálló nagyon is dominálni tudott, így nehéz a kezdetektől ott lenni elöl, de mindannyian bízunk benne, hogy egyre inkább ledolgozzuk majd a hátrányunkat a szezon során.” - nyilatkozta Sebastian Vettel.

Kimi Räikkönen is derűlátó a tavalyi szezon után:  „Az autó jól néz ki, és más, mint az előző, amivel tavaly versenyeztünk. Szóval igen, valóban jól néz ki és jónak is kellene lennie, de mint mindig, most is várnunk kell, hogy lássuk, mire is képes a pályán a teszteken. De összességében azt mondhatom, hogy az első benyomásom jó az autóról. A tavalyi év nehéz volt számunkra és sokat tanultunk ezen időszak alatt, miközben volt pár olyan verseny, amikor egyszerűen balszerencsések voltunk. De mindig vannak ilyen évek, amikor minden egy kicsit nehezebb. Sok mindent megértettünk tavalyról, és bízunk benne, hogy most minden simábban megy majd. Egyértelműen arra törekszünk, hogy csapatként is erősebbek legyünk.”

 

Videók