„Megbocsájthatatlan, amit Russell tett Spanyolországban!”

Hajmeresztő pillanatokat élhettek át a Mercedes garázsában, annyi szent.


Hatalmas baleset is lehetett volna abból az incidensből, ami a Spanyol Nagydíj időmérő edzésének Q2-es szakaszában történt, amikor George Russell figyelmetlenségének köszönhetően a két Mercedes a célegyenesben ért össze nagy tempónál.

Noha a brit kommunikációs hibára fogta az esetet és azt mondta nem szóltak a fülére, hogy közeledik a csapattárs, Richard Bradley Sportautó versenyző szerint ami történt, megbocsájthatatlan.

„Az egyik ok ez, amiért nem Georgeot választanám [a nap versenyzőjének]. Ami a kvalifikáción történt az teljességgel megbocsájthatatlan” – mondta a Track GP podcastjében.

„Abszolút lehetetlen, hogy nem nézett bele a visszapillantó tükrébe mielőtt megkezdte a gyorskörét, mindig ezt kell tennie. Pontosan tudta hol volt Lewis. Minden, amit mond az komplett marhaság, tudatában kellett lennie mit csinál.”

„Ha nem tartja kézben a P45-öt úgy, ahogyan, olyan balesetet láthattunk volna, mint amik a levegőben történnek.”

A vasárnap végül kellemesebben telt mindkét pilóta számára, hiszen Lewis Hamilton a második, míg Russell a harmadik helyen ért célba a versenyen, ezzel értékes pontokat gyűjtve mind egyénileg, mind a csapat tekintetében.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók