Még súlyosabb büntetés várhat Vettelre

Az FIA hivatalosan is eljárást indíthat a versenyigazgató elleni trágárkodásért a Ferrari-pilóta ellen.


 
A motorsport.com információi szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség eljárást indított a Ferrari német pilótája, Sebastian Vettel ellen. A 29 éves versenyző a vasárnapi Mexikói Nagydíj utolsó köreiben az F1 versenyigazgatójának, Charlie Whitingnak szólt be trágár módon.
 
Vettel ugyan már bocsánatot kért Whitingtól, ám ez lehet késő bánat lesz, ha igazak a lap értesülései, és tényleg vizsgálatot indít az FIA, akkor nem fogja megúszni pénzbüntetéssel a német. Már csak azért sem, mert a futamot a helyszínen végigkövető FIA-elnök, Jean Todt is felháborodását fejezte ki az ügyben.
 
Az alábbi pontok miatt kerülhet megrovásra a négyszeres világbajnok:
12.1.1.c Bármilyen tisztességtelen viselkedés vagy olyan tett, amely sértő bármely versenysorozatra vagy általánosságban a motorsport érdekeire nézve.
12.1.1.f Bármilyen szó, tett vagy írás, amely erkölcsi sérülést vagy veszteséget okozott az FIA-nak, testületeinek, tagjainak vagy végrehajtó tisztségviselőinek.
 
A pilóta korábbi csapatfőnöke, Christian Horner is meglepődne, ha nem büntetnék tovább az irányítása alatt zsinórban négy vb-trófeát bezsebelő németet: „Minden sportra igaz, hogy amit nem tehetsz, az a bíró becsmérlése. Meglepődnék, ha ez megrovás nélkül maradna.
 

Videók