Mattia Binotto jövője a Ferrarinál bizonytalan

Változásra van szükség a Ferrarinál?


Egy olaszországi jelentés azt állítja, hogy jelenleg kétségek övezik Mattia Binotto jövőjét a Ferrari csapatfőnökeként, miután a csapat formája drasztikusan visszaesett.

Leo Turrini, a Ferrari belső ügyeivel régóta kapcsolatban álló újságíró állítása szerint a címek nélküli időszak hossza miatt váltás lehet a csapat élén - különösen annak fényében, hogy mennyire versenyképesek voltak a szezon elején.

A csapat a Forma-1 új korszakát egy címszerzésre esélyes autóval kezdték, de a szezon során elkövetett stratégiai és versenyzői hibák sorozata miatt a Red Bull a szezon előrehaladtával lehagyta a Ferrarit, és végül Max Verstappen négy futammal a vége előtt megnyerte a bajnoki címet.

Az utóbbi futamokon még a Mercedes is úgy tűnik, hogy megelőzte a Ferrarit. Turrini úgy véli, hogy változás lehet a csapatnál - bár személyes véleménye szerint hiba lenne eltávolítani a jelenlegi csapatfőnököt.

„Az biztos, hogy John Elkann (a Ferrari elnöke) Mattia Binottót kérdőre vonja, hogy a Mercedes hogy került eléjük. Sok a pletyka, és ez elkerülhetetlen - a világbajnokság már túl régóta csak álom számukra. A változás a változás kedvéért nem garancia a győzelemre. A 2023-as autó pedig már készen áll. De őszinte akarok lenni - Binotto csak akkor maradhat, ha a felső vezetés teljes bizalmát élvezi” - mondta Turrini az olasz CalcioMercatónak adott interjújában.

Amikor a Ferrari lehetséges utódairól kérdezték, Turrini így válaszolt: "Sok önjelölt van! Majd meglátjuk…”

Amit a 2022-es szezon teljesen világossá tett, hogy valaminek változnia kell a Ferrarinál. Hogy Binottónak kell-e bűnbaknak lennie egy ilyen döntésért, vagy sem, az vitatható, de a Scuderia Forma-1-es részlegének fejeként őt lehet felelősségre vonni. A hiányosságok az egész szezonban egyértelműek voltak, és ezek túlnyomórészt a versenystratégiában jelentkeztek.

Ez a határozatlanság szinte biztosan futamgyőzelmekbe került nekik ebben a szezonban, és ha a Mercedes Abu-Dzabiban azt a formát mutatja, amit Brazíliában, akkor egy 20 pontos fordulat a Mercedes javára azt eredményezheti, hogy a Ferrari valahogy a harmadik helyen végezhet.

Borítókép: Beata Zawrzel/NurPhoto a Getty Images

Videók