Massa véleménye Hamilton Ferrarihoz való csatlakozásáról

A korábbi ferraris rivális már nagyon várja, hogy piros overállban láthassa Hamiltont.


Lewis Hamilton Ferrarihoz való csatlakozását egy korábbi világbajnoki riválisa értékelte.

Felipe Massa egy évtizeden át harcolt Hamilton ellen a pályán. Massa 15 éves pályafutása során a Sauber, a Ferrari és a Williams versenyzője volt.

2008-ban a második helyen végzett a világbajnokságban, miközben Hamilton a McLarennel megnyerte élete első bajnoki címét.

Massa még mindig jogi lépéseket intéz az FIA, az F1 és Bernie Ecclestone ellen a 2008-as Szingapúri Nagydíj és a vitatott "crashgate" botrány miatt.

Mindezek ellenére azonban továbbra is nagyon várja, hogy Hamilton 2025-ben a Mercedesről a Ferrarihoz csatlakozzon.

"Jövőre nagy változás lesz a Ferrarinál, mivel Lewis úgy döntött, hogy átigazol a Mercedestől" - mondta Massa a talkSPORT-nak.

"Szerintem ez nagyon szép és nagyon érdekes történet. Még a marketing szempontjából is, mert mindenki erről beszél. Mindenképpen jó lesz látni Lewist a piros overállban a piros versenyautóban ülve. Szerintem a rajongók megőrülnek majd érte. Remélem, hogy versenyképes autója lesz, mert a Ferrarinak eddig nem volt elég jó autója a Red Bull ellen. Meglátjuk, hogy sikerül-e nekik jövőre. És azt is meglátjuk, hogy milyen lesz, ha Lewis a Ferrarinál versenyez, érdekes lesz látni őt Charles-szal, mivel jó kis csata lesz kettejük között" - mondta a brazil versenyző.

Hamilton immár a harmadik szezonját tapossa hősiesen küzdve a gyenge Mercedesszel. 39 éves és csak Fernando Alonso idősebb nála a mezőnyben.

Jövőre a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címét szeretné megszerezni, emiatt is hozta meg azt a hatalmas döntést, hogy aktiválja a Mercedes szerződésében szereplő kilépési záradékát, és a Ferrarihoz csatalkozott.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók