Marko szerint, Sainznak lassan döntést kell hoznia

Hamilton Mercedestől való távozása hatalmasat robbantott a versenyzői piacon.


A spanyol versenyzőt már egy ideje kapcsolatba hozták az Audival, valamint a szezon előtti hírek, miszerint Lewis Hamilton 2025-ben a Ferrarinál fog versenyezni és pont Sainz helyén, ezek még tovább erősítették a pletykákat.

Mivel a rajtrács a 2023-as évad utolsó futamától az idei szezon első futamáig - az F1 történetében először - változatlan maradt, Hamilton Mercedeses távozásának a híre hatalmasat robbantott a versenyzői piacon.

Mivel a mezőny több, mint a felének lejár a szerződése az idei év végén, a "ki hol fog versenyezni jövőre" kérdés már ennek a szezonnak az elején is nagy beszédtéma volt, annak ellenére, hogy még 20 futam hátravan.

"Véleményem szerint az, hogy a pilótakeringő már április elején így forrong, több tényezőnek is köszönhető" - mondta Marko a Speedweeknek, mielőtt kiemelte volna Hamilton döntését, mint leginkább befolyásoló tényezőt.

A még megoldatlan versenyzői mozgások felé fordítva a figyelmét, Marko Sainzra összpontosított, aki az egyik legkeresettebb név, aki még mindig elérhető a következő szezonra.

A 29 éves spanyol versenyző sokakat lenyűgözött, miután a Ferrari "kirúgta őt", de Marko úgy véli, az Audi nem várhat örökké, amíg Sainz mérlegeli a lehetőségeit.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók