Marc Surer: Mick jó pilóta lesz, talán bajnok

A korábbi Forma 1-es pilóta így látja a Haas pilótájának teljesítményét.


Mick Schumacher idővel jó pilóta lesz, talán bajnok is, de a korábbi Forma 1-es pilóta kétli, hogy Michael Schumacher fia világbajnok lesz. Azonban hozzáteszi, hogy soha ne mondjuk, hogy soha.

A legutóbbi Miami Nagydíjon Mick Schumacher feljött a 10. helyre azon versenyzők rangsorában, akik legtöbb alkalommal álltak rajthoz, de nem sikerült pontot szerző helyen célba érni. 

A Haas pilótája 26. alkalommal nem szerzett pontot, ám ez még mindig messze van Luca Badoer 50 versenyes rekordjától.

„Jó sofőr lesz, azonban abban kételkedem, hogy vb címet fog nyerni”- mondta a Motorsport.com-nak Marc Surer, korábbi Forma 1-es pilóta.

A Miami Nagydíjon Schumacher pontszerző helyen volt, amikor ütközött Sebastian Vettellel, miközben megpróbálta a 10. helyet megszerezni. (ez pontszerző hely a Forma 1-ben  -szerk. megjegyzés) 

 

 

„Ha Schumacher Vettel mögött marad, akkor is támadhatta volna, a közelében volt.” – nyilatkozta Surer.

Vettel volt jobb helyzetben, fel kellett volna adnia a pozícióját Micknek, mert nem volt előzési pozícióban.”- tette hozzá.

A svájci szakkommentátor szerint voltak pozitívumok is a Miami Nagydíj hétvégéjéről. Surer elmondása szerint  a 24 éves versenyző jobban teljesített, mint Kevin Magnussen ez mindenképpen bíztató.A dolog másik oldala az, hogy Schumacher minden sorozatban a második évben jobb, mint az elsőben.

„Ez volt az erőssége az alacsonyabb osztályú versenyeken is, hiszen a német pilóta nemrég világbajnokságot nyert a Forma 2-ben."

Surer hozzátette: "A vb szezon kezdete előtt óriási volt a különbség közte és Magnussen között, mert a dán tapasztaltabb és jobban ismeri a Forma 1 mezőnyét. Persze ez igazságtalan összehasonlítás.Most viszont sokkal inkább Magnussen teljesítménye ingadozóbb. Mick az idei évben gyorsabb és jobb lesz az autóval."

Az idei szezonban eddig csak két versenyző nem tudott még pontot szerezni, Mick Schumacher mellett Nicklas Latifinek nem sikerült még.

Borítókép: f1planet.com 
Forrás: F1planet.com 

Videók