Marc Surer: Az Alfa Romeo még mindig profitál Kimi Raikkönen tapasztalatából

A svájci kommentátor szerint azonban jót tett a csapatnak a vérfrissítés.


A korábbi Forma 1-es pilótából lett szakkommentátor Marc Surer szerint sokat javult az Alfa Romeo teljesítménye, ami részben annak köszönhető, hogy Kimi Raikkönen visszavonult.


A finn pilóta 2007-ben még a Ferrarival világbajnok lett és 2021-ben vonult vissza, előtte 3 évig erősítette az Alfa Romeót.

Kimi Raikkönen és az Alfa Romeo együttműködése eleinte jónak ígérkezett, de a finn teljesítménye nagymértékben visszaesett, ugyanis nagyon sokszor kiesett a q1-ben az időmérő edzéseken, mindössze 10 pontot szerzett a négy szezon alatt.

Az Alfa Romeo azonban a 2022-es szezontól új pilótákkal vágott neki az idénynek, a Mercedes korábbi pilótája, Valtteri Bottas rendszeresen pontszerző helyen végzett. Jelenleg a nyolcadik helyen áll a 2022-es évi Forma 1-es világbajnoki pontversenyben, míg csapattársa, a kínai Zhou Guayou, pontot szerzett a debütáló versenyén, így 31 pontja van a csapatnak.

Marc Surer szerint az, hogy két „új” pilóta került a csapathoz, jót tett az Alfa Romeónak.

„Kimi már fáradt volt. Különösen akkor lehetett látni, ha az időmérőről volt szó. A versenyeken viszont sokat jelentett a tapasztalata, azonban az időmérőn nem az a Kimi volt, akit mi ismertünk."

A svájci kommentátor úgy gondolja, hogy nem csak a vezetőségben történtek változások

 


Kimi Raikkönen távozása jót tett az Alfa Romeónak Marc Surer szerint.
Fotó: GettyImages 

 

„A Ferrari hajtóműve jelentősen fejlődött 2022-re. A Scuderia vezeti a konstruktőri bajnokságot, valamint jelentős előrelépést mutatott a másik két Ferrari motorral rendelkező csapat, a Haas és az Alfa is. A másik dolog, hogy a motornak jobb a teljesítménye.” – nyilatkozta.

"30 lóerővel több, vagyis három tizeddel jobb. Ez ajándék. Ha megnézzük közelebbről, ez hiányzott korábban." - tette hozzá.

Surer szerint az aerodinamikai fejlesztések, illetve a szabályok változása jelentős szerepet játszott a csapat fejlődésében.

Borítókép: GettyImages
Forrás: F1planet.com

 

Videók