"Már most otthon érezzük magunkat"

Újabb helyszínen lesz Forma 1-es futam.


Jövőre visszatér Las Vegasba a Forma-1 mezőnye: a nevadai kaszinóvárosban éjszakai futamot rendeznek, a pilóták a legendás Stripen is végigszáguldanak majd.

A sorozat irányítóinak csütörtöki bejelentése szerint a 6,12 kilométeres pályán futó versenyre 2023 novemberében kerül sor, a pilóták pedig a többi között a Bellagio szökőkútja és a híres Caesars Palace előtt is elhaladnak majd.
A várakozások szerint az utcai pályán mintegy 170 ezer néző szurkolhat élőben az elitsorozat versenyzőinek, Steve Sisolak nevadai szenátor szerint a futamnak egymilliárd dolláros pozitív hatása lesz a helyi gazdaságra.
"Egészen fantasztikus dologra készülünk, ez egy tökéletes házasság" - jelentette ki Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

"Egy legendás városban, nagyszerű hangulatban rendezhetünk majd egy szenvedélyes futamot. Már most otthon érezzük magunkat."

 A Las Vegas-i már a harmadik futam lesz az Egyesült Államokban: a texasi Austin egy év kihagyással 2012 óta látja vendégül a mezőnyt, míg idén májusban először Miamiban is rajthoz állnak majd az F1-es pilóták.

 

Las Vegasban - ahol a nyolcvanas évek elején már rendeztek két futamot - a jövőre debütáló utcai pálya 14 kanyarból áll majd, lesz benne egy 2 km-es egyenes, a végsebesség pedig nagyjából 342 km/óra lehet rajta. A futam villanyfényes lesz, és a megszokottól eltérően az első és második szabadedzésekre csütörtökön, az időmérőre pénteken, a futamra pedig szombaton kerül majd sor.

Borítókép: GettyImages 

Videók