Lezárult a vizsgálat Chirstian Hornerrel szemben

"A Red Bull továbbra is arra törekszik, hogy megfeleljen a legmagasabb szintű munkahelyi normáknak."


Christian Horner megtartja szerepét a Red Bull Racing vezérigazgatójaként és csapatfőnökeként, miután a Red Bullnál tisztázta magát az ellene folyó vizsgálat során.

Az 50 éves Horner ellen február elején az anyavállalat, a Red Bull GmbH indított egy belső viszsgálatot, miután egy női alkalmazott panaszt tett a viselkedésével kapcsolatban. Ezt a vádat Horner mindig is tagadta.

A hetekig tartó vizsgálatot követően, beleértve egy személyes megbeszélést is a csapatfőnökkel és a vezérigazgatóval Londonban, a Red Bull úgy döntött, hogy Horner marad a szerepében.

Horner először február 5-én került reflektorfénybe, amikor a holland De Telegraf arról számolt be, hogy a Red Bull Gmbh vizsgálatot indított ellene, miután a csapatfőnöki szerepkörében tanúsított helytelen viselkedésével kapcsolatos vádakkal illették.

A Red Bull egy külsős ügyvédet fogadott fel, aki február 9-én találkozott a csapatfőnökkel egy meg nem nevezett londoni helyszínen, ahol kilenc órán át vallatták.

A vizsgálat ellenére Horner azonban továbbra is betöltötte csapatfőnöki szerepét, és jelen volt mind a Milton Keynes-i autóbemutatón, mind a bahreini szezon előtti tesztelésen. Az angol a tervek szerint a hétvégi nyitófutamon is ott lesz a csapattal.

A Red Bull azonban most úgy ítélte meg, hogy Horner nem viselkedett helytelenül, és lezárta a vele szemben indított vizsgálatot.

A Red Bull GmbH közölte:
"A Horner úr ellen felhozott vádakkal kapcsolatos független vizsgálat lezárult, és a Red Bull megerősítheti, hogy a panaszt elutasították. A panaszosnak fellebbezési joga van. A Red Bull biztos abban, hogy a vizsgálat tisztességes, szigorú és pártatlan volt. A vizsgálati jelentés bizalmas, és tartalmazza a vizsgálatban közreműködő felek és harmadik felek magánjellegű adatait, ezért az érintettek iránti tiszteletből nem nyilatkozunk bővebben. A Red Bull továbbra is arra törekszik, hogy megfeleljen a legmagasabb szintű munkahelyi normáknak".

Horner volt a Red Bull első és mindmáig egyetlen csapatfőnöke, miután 2005-ben nevezték ki. Vezetése alatt a Red Bull hét versenyzői bajnoki címet és hat konstruktőri trófeát nyert, és a 2024-es szezonban is esélyes mindkettő megtartására.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók