Leclerc nem aggódik a Ferrari erőforrása miatt

A hazai pályán szereplő monacói versenyző elhessegette a Ferrari erőforrása körüli aggályokat.


Charles Leclerc kijelentette, hogy a Ferrari által Imolában tapasztalt erőforrás-problémák „nem jelentenek aggodalmat” a csapata számára a Monacói Nagydíj előtt.

A 26 éves versenyző az olaszországi futamot követően kifejtette, hogy az akkumulátorok beüzemelésével kapcsolatos problémák hátráltatták a Ferrari hétvégéjét, és elmondta, hogy úgy tűnik, a csapat más erőforrás-stratégiát alkalmaz, mint a McLaren és a Red Bull.

A maranellói alakulat az Emilia Romagna-i Nagydíjra egy sor fejlesztést hozott magával, és az előzetes várakozások szerint ez segíthet a csapatnak harcba szállni a mezőny élén álló két csapattal.

„Nem, ez nem ad semmiféle aggodalomra okot” - bizonygatta a monacói pilóta a médiának, amikor arról kérdezték, hogy aggódik-e a Ferrari erőforrásának teljesítménye miatt a hazai nagydíj előtt.

„Nyilvánvalóan láttuk egy kicsit az elmúlt versenyen. Dzsiddában is láttuk egy kicsit, de azt hiszem, inkább arról van szó, hogy hogyan menedzselünk mindent. És ez nem olyasmi, ami kőbe van vésve, és amin ne tudnánk rövid távon változtatni, szóval csak meg kell vizsgálnunk, de nem nagy ügy" - magyarázta Leclerc.

Mivel Monacóban kevésbé számít a motoerő, mint az olyan pályákon, mint Imola vagy Jeddah, és mivel a hibrid-egységek hatékonysága kevésbé kritikus Monte-Carlo utcáin, így Leclerc nem hisz abban, hogy ez döntő tényező lesz a hétvége során.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók