Leclerc elárulta a fordulópontot, ami a monacói örömhöz vezetett

A monacói versenyző elismerte, hogy „rendkívül boldog” azzal, ahogy a dolgok alakulnak a Ferrarinál.


Charles Leclerc „rendkívül elégedett” azzal, ahogyan ő és a Ferrari teljesít, miután az év elején eléggé küszködtek.

A 26 éves monacói versenyző a hazai versenyén, a Monacói Nagydíjon szerezte meg az idei első győzelmét, miután korábban kétszer sem sikerült a pole pozíciót futamgyőzelemre váltania Monte Carlo utcáin - ám harmadjára már sikerült megtennie.

Miután a szezon első fordulóiban az év végén távozó csapattársa, Carlos Sainz mögött a második hegedűs szerepet játszotta, az immár hatszoros futamgyőztes az elmúlt hetekben magához ragadta a kezdeményezést, és Miamiban és Imolában egymás után szerzett két dobogós helyezést, mielőtt a mezőny visszatért volna a hercegségbe.

Leclerc azonban nem érzi úgy, hogy a monacói lenyűgöző hétvégéje jelentette volna a fordulópontot a szezonjában, azt állítva, hogy a változás valójában néhány versennyel korábban történt.

„Úgy érzem, hogy a szezon fordulópontja már néhány futammal ezelőtt bekövetkezett” - magyarázta a médiának, köztük a RacingNews365-nek a hazai közönség előtt aratott elképesztő győzelme után. „Az utolsó néhány futamon nem volt elég jó autónk ahhoz, hogy futamot nyerjünk. Itt azonban igen, és tudtam, hogy élni kell a lehetőséggel, és így is tettem. Szóval ezen a téren nagyon jó munkát végeztünk. Volt két olyan időmérőm, ahol küszködtem a szezon elején, de onnantól kezdve dolgoztam az egykörös tempómon, és azóta rendkívül elégedett vagyok a munkánkkal" - mondta Leclerc.

Leclerc győzelme a Ferrari második sikere volt az idei szezonban, és saját maga első futamgyőzelme a 2022-es ausztriai verseny óta - ezzel pedig egy 39 nagydíj óta tartó nyeretlenségi sorozatnak vetett véget.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók