Közeleg a bejelentés Verstappen csapattársának kilétéről

A háttérben bőszen folynak a tárgyalások, és akár már a következő versenyen is megtörténhet a bejelentés.


A Red Bull körül a nagy kérdés mostanában Max Verstappen 2025-ös csapattársának a kiléte volt, Sergio Perez jövőjének kétsége miatt.

Az ő szerződése a szezon végén jár le, és olyanok, mint Carlos Sainz, Yuki Tsunoda és Daniel Ricciardo is esélyt látnak arra, hogy 2025-ben Verstappen mellé kerülhessenek.

Miközben a tárgyalások bőszen folynak a háttérben, Perez szezon eleji jó formája az elmúlt néhány versenyen látványosan visszaesett: Imolában nyolcadik lett, Monacóban pedig a 16. helyről rajtolva az első körben komoly balesetet szenvedett.

Most azonban úgy tűnik, hogy Perez egy ötödik szezonra is maradhat a Red Bullnál 2025-ben, a médiában megjelent hírek szerint a hatszoros futamgyőztes szerződéshosszabbítása ugyanis a küszöbön áll.

A döntés már a Kanadai Nagydíjon megszülethet, de a Red Bull motorsport-tanácsadójának, Helmut Markónak a nyilatkozatai további késlekedésre utalnak, bár biztos benne, hogy Perez marad az első számú opciójuk.

„A tárgyalások folynak, és Checo [Sergio Perez] továbbra is az első számú opció” - mondta a 81 éves szakember a Kleine Zeitungnak.

„Ezt még a nyári szünet előtt tisztázni szeretnénk, bár egyébként egyáltalán nem helyezünk magunkra nyomást.”

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók