Kovalainen: Hamilton képes sikerre vezetni a Mercedest

„Megmutatni, hogy nem csak arról van szó, hogy jó autókat vezet.”


Heikki Kovalainen támogatta Lewis Hamiltont, hogy fordítson a Mercedes szerencséjén, a korábbi F1-es pilóta ugyanis határozottan állítja, hogy a brit nem megy sehova a következő szezonban.

Miután a Bahreini Nagydíjon Hamilton az ötödik helyen ért célba, felerősödtek a találgatások a jövőjéről és arról, hogy akarja-e folytatni a munkát a Mercedesnél. Egyesek szerint a hétszeres világbajnok a Ferrarihoz igazolhat, hogy megszerezze nyolcadik világbajnoki címét, míg mások szerint akár fel is hagyhat a versenyzéssel.

Kovalainen szerint egyik sem l következik be. A McLaren egykori versenyzője, aki 2008-ban és 2009-ben két szezonon keresztül Hamilton csapattársa volt, úgy véli, Lewis ugyanolyan motivált, mint valaha, különösen azért, mert most az a kihívás, hogy egy küszködő Mercedes-csapatból futamgyőztest csináljon.

„Személy szerint nem látom, hogy ez bekövetkezne. Elkötelezett a Mercedes mellett. Tavaly Magyarországon találkoztam vele, beszélgettünk egy jót. Anélkül, hogy részletezném, mi hangzott el a négyszemközti beszélgetésen, a testbeszéd és az érzés, amit láttam, egyszerűen éreztem, hogy ez az, amit szeretne. Meg akarja fordítani a Mercedes dolgait, és ez egy újabb pipa lesz az önéletrajzában. Megmutatni, hogy nem csak arról van szó, hogy jó autókat vezet, és a legtöbbet hozza ki belőlük, hanem hogy valóban képes megfordítani egy küszködő csapatot, és vezetni azt. Ez az oka annak, amiért úgy gondolom, hogy nem fog váltani. Izgalmas lesz nézni, és száz százalékig hiszem, hogy megvan hozzá a képessége és az akarata. Ha valaki, akkor valószínűleg ő képes rá” - mondta a finn a Mirror Sportnak.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók