"Könnyen el tudnám képzelni Sebastiant a Racing Pointnál"

Van, aki mégis befogadná Vettelt?


Gerhard Berger szerint a Racing Point istálló lehet a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel jövője a Forma-1-ben.

"Szerintem a háttérben már megvitatták ezt a kérdést, és döntés is született, úgyhogy én a magam részéről könnyen el tudom képzelni, hogy Sebastian megjelenik a Racing Pointnál" - jelentette ki a Toro Rosso - ma már Alpha Tauri - istálló korábbi társtulajdonosa.

A 60 éves korábbi F1-es versenyző szerint Vettelnek a Racing Point lehet az egyetlen olyan lehetősége, amelynek a színeiben a futamgyőzelmekre is lesz esélye. Berger hozzátette, szerinte a 33 éves német versenyző akár győztes istállót is faraghat a csapatból.

Vettel 2008-ban Monzában, a Toro Rosso színeiben aratta pályafutása első sikerét, Berger akkoriban még társtulajdonosa volt a Red Bull fiókcsapatának.

Az osztrák ex-pilóta 1987 és 1989, valamint 1993 és 1995 között a Ferrarinál versenyzett, és az olasz istállónál kialakult krízishelyzetről azt mondta, szerinte a maranellóiak egyhamar nem fognak megoldást találni a problémájukra.

"A sajtó hajtja, az érzelmek pedig irányítják őket, ezért nem hiszem, hogy rövid távon felülkerekednek a gondokon" - nyilatkozta Berger.

A Forma-1-es világbajnokság a hétvégén a Magyar Nagydíjjal folytatódik zárt kapuk mögött a Hungaroringen.

Kép: Clive Mason/Getty Images

Sport365.hu - Vettelt senki nem akarja befogadni

A négyszeres világbajnok neve legutóbb a Red Bull csapatával összefüggésben bukkant fel. A német a felvetésre tegnap még úgy fogalmazott, igent mondana egykori csapata ajánlatára, Christian Horner azonban nemet mondott Vettelre. Bár több pletyka is szárnyra kapott Vettel átigazolásával kapcsolatban, Horner állítja az üzlet nem fog létrejönni.

Videók