Kirabolták a Red Bull garázsát

Péntek éjjel hatvannál is több trófeát loptak el a Red Bull Milton Keynes-i gyárából – erősítette meg a Thames Valley rendőrség.


A rendőrség éjjel 1:30 körül kapott hívást a Red Bull székhelyéről, az üzenetben arról tájékoztatták a hatóságot, hogy egy nagyjából hat főből álló csoport két autóval behajtott a gyár főbejáratán. A rendőrség beszámolója szerint a járművek külföldi rendszámtáblával rendelkeztek. „Lesújtott minket a betörés híre” – idézte az Autosport Christian Horner csapatfőnök szavait. „Az elkövetők behajtottak a főbejáraton és több mint 60 trófeát elloptak, melyeket nekünk hosszú évek kemény munkájával sikerült összegyűjteni!”

„A betörés komoly károkat okozott és nagyon felkavarta az éjszaka szolgálatot teljesítő munkatársainkat. Az hogy az elkövetők elvitték a serlegeket, nemcsak azért szomorú, mert ezek nem az ő tulajdonukat képezik, hanem azért is, mert a trófeák egy keményen dolgozó csoport elkötelezettségét és erőfeszítéseit jelképezték. Azon túl, hogy kifejezetten durvának tartjuk az ilyen jellegű cselekedeteket, zavarban is vagyunk, mert nem értjük mi okból lopja el bárki is ezeket a díjakat” – folytatta a brit szakember.

„Természetesen a csapat számára rendkívüli értékesek, hiszen hatalmas teljesítmény áll mögöttük, de a valódi értékük csekély. A serlegekből származó bevétel nem lesz magas, ráadásul java részük csupán másolat, az eredetiek a versenyzőknél vannak. Az eset azonban rávilágított arra, hogy a jövőben nehezebben hozzáférhetővé kell tennünk a létesítményeinket. Ez persze tisztességtelen a rajongóinkkal szemben, akik minden évben ideutaznak, hogy meglátogassák a gyárat és lássák a kupákat, illetve a Forma–1-es autót” – magyarázta a csapat első embere.

„Mindenkit arra szeretnénk kérni, hogy ha rendelkeznek bármilyen információval a trófeák, vagy az elkövetők hollétéről, vegyék fel a kapcsolatot a Thames Valley rendőrséggel!” – zárta gondolatait Horner. A rendőrség jelentéséből szerencsére az is kiderült, hogy a péntek éjjel a gyárban dolgozó személyzet tagjai közül senki sem sérült meg.

Videók