Jól csengő név a Haasnál

Az istálló tesztpilótája idén is a legendás Emerson Fittipaldi unokája lesz.


A brazil Pietro Fittipaldi és a svájci Louis Deletraz lesz a Forma-1-es Haas istálló teszt- és tartalékversenyzője az idei szezonban.

Günther Steiner csapatfőnök azt mondta, eredetileg az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon jelentették volna be hivatalosan a két pilótát és feladataikat, de a koronavírus-járvány miatt azt a versenyhétvégét és később az utána kiírt további hét futamot is elhalasztották.

A 23 éves Fittipaldi - a kétszeres világbajnok Emerson unokája - már tavaly is tesztversenyzője volt a Haasnak, míg a 22 esztendős Deletraz 2019-ben nyolcadik lett a Forma-2-es vb-sorozatban, és szimulátorban egész idényben tesztelt az amerikai istállónak.


Emerson Fittipaldi kétszer is világbajnok volt. Most unokája léphet a nyomdokaiba.

Fotó: ISC Archives/CQ-Roll Call Group via Getty Images

A Haas két versenyzőülését most a francia Romain Grosjean és a dán Kevin Magnussen foglalja el, szükség esetén Fittipaldi és Deletraz helyettesítheti őket.

A Forma-1 idei szezonja jelen állás szerint június közepén, a Kanadai Nagydíjjal rajtolhat, és a montreali futam szervezői szerint húsvétig dönteni kell arról, hogy megtartják-e a versenyhétvégét.

Borítókép: Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

 

Videók