Jenson Button: A Mercedes meg fogja adni Hamiltonnak azt, amit ér

A korábbi világbajnoknak nincsenek kétségei a maradással kapcsolatban.


 Jenson Button a Sky Sports F1 podcastjének vendége volt, ahol Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása is szóba került. A 2009-ben mindenkit maga mögé utasító versenyző úgy látja, a felek végül megegyezésre jutnak majd.

„Ha egy pilótának egynél több opciója van, mindig jobb helyzetben van. A Mercedes tudja mit ér ő, szóval ki fogják neki azt a pénzt fizetni, ami ezzel arányos. Még mindig hihetetlenül gyors – ha lenne alatta egy kellően versenyképes gép, most is a világbajnoki címért harcolna.”

A Ferrari állítólagos ajánlatát mindkét fél cáfolta, ettől függetlenül egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a vörösöknél valóban kacérkodnak a sportág történetének egyik legnagyobb alakjának megszerzésével.

Charles Leclerc az ezt firtató kérdésre egyszerűen csak azt válaszolta, hogy egy gyors társat szeretne maga mellé. Buttonnek erről is megvolt a véleménye.

„Imádom ezt a kérdést Charleshoz: „Mit szeretsz egy csapattársban? Azt, ha gyors?” Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ezek azok a szavak, amiket használnék. Én egy olyat akarnék, aki jó az autó felkészítésében, vicces és szereti a szimulátorban elvégezni a munkát, mert én utáltam.”

A száguldó cirkusz tovább dübörög, hétvégén Spanyolországban bizonyíthat mindenki a főnökének, hogy megéri a pénzét.


Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók