Jean Todt csattanós választ adott a róla keringő pletykákra

A szakember azzal viccelődött, hogy a Juventushoz szerződik.


Jean Todt cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint tanácsadóként visszatérhet a Ferrariba.

Todt 13 évig volt a Ferrari csapatfőnöke, az olasz istálló pedig a vezetése alatt a legsikeresebb korszakát élte. A konstruktőri címeket is figyelembe véve, a Ferrari ez idő alatt 14 világbajnoki címet gyűjtött be. Todt volt az, aki végig segítette Michael Schumachert abban az időszakban, amikor a német 5 világbajnoki címet nyert egymás után. Ezt követően a szakember az FIA elnökeként folytatta, ahol 2009 és 2021 közt töltötte be ezt a pozíciót.

Mivel a Ferrari jelenlegi csapatfőnökére, Mattia Binottóra egyre nagyobb nyomás nehezedik, több olyan pletyka is napvilágot látott, mely szerint Todt visszatérhet a csapathoz, méghozzá tanácsadói szerepben. A 76 éves szakember azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a Ferrari elnökével, John Elkannal való találkozását nem szabad félreérteni.

„Kétlem, hogy ez a hír igaz” – mondta újságíróknak a Trentói Sportfesztiválon a nemrég felröppent pletykákról.

„Sok olyan hír van, amelyek nem igazak. Torinóban reggeliztem (a Juventus FC elnökével) Andrea Agnellivel. Sokan láttak engem, és sokan gondolták, hogy a Juvéval kellene dolgoznom”
– viccelődött Todt.

„Nyilvánvaló, hogy amikor az FIA elnöke voltam, gyakran beszéltem John Elkannnal. És gyakran beszéltünk a Ferrari ambícióiról. De van különbség a beszélgetés, a remények megosztása és a közös munka között” – zárta szavait a témával kapcsolatban.

Borítókép: Luka Stanzl/Pixsell/MB Media

Videók