Január végén ismerhetjük meg a 2015-ös Ferrarit

Január végén debütál Sebastian Vettel 2015-ös Ferrarija – jelentette be a csapat új főnöke. A pontos dátumról azonban csak később döntenek.


A hét elején tartotta a Ferrari hagyományos karácsonyi sajtóeseményét, melyen a márka új elnöke, Sergio Marchionne úgy nyilatkozott, máris késésben vannak a jövő évi F1-es versenygépük fejlesztéseivel. A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene ugyanakkor elárulta, a McLaren és a Sauber után már az ő új karosszériájuk is sikeresen teljesítette az FIA kötelező töréstesztjét.

Az olasz arról is beszélt, hogy a jelenleg még csak a 666-os kódnéven futó új autójukat január végén, az interneten keresztül mutatják be. „Az interneten mutatjuk be január végén. A pontos dátumot még nem határoztuk meg. Ennek oka igen egyszerű: a mérnökök azt mondták nekem, hogy a bemutatóra való felkészüléshez – ahogy a múltban is – három nap kell. És ez túl sok nap egy olyan időszakban, amelyben jobban szeretnél minél többet a fejlesztéseken dolgozni” – idézte az Omnicorse a csapatfőnököt.

A csapatok hivatalos téli felkészülése egyébként február 1-jén veszi kezdetét, a jerezi teszttel. Hogy a Ferrarinál Sebastian Vettel avagy Kimi Räikkönen kezdi-e meg a munkát, egyelőre még szintén nem dőlt el.

Videók