Ilyen lehet az új Ferrari - fotók

Változik a versenyautó szárnya és orra, hatékonyabb lehet a V6-os motor


Ahogy közeledik a február 24-e, egyre több információ lát napvilágot arról, hogy milyen lesz a 2007-es Ferrari. A mindig jól értesült La Gazetta dello Sport rajzokkal próbálta illusztrálni az idei versenygépet, amely a hírek szerint sokkal vörösebb lesz mint tavaly, és csak kisebb felület lesz fehérre festve rajta. De nem csak a szín változik, hanem az autó orra, szárnya és motorborítása is. Visszatérhetnek például a cápauszonyos megoldáshoz, a hírek szerint ugyanis ez vált be a leginkább a teszteken, míg az autó orra kúpos lehet. Az olasz csapat a motorját is jelentősen átalakítja az új szezonra.
 

 

Kép megtekintése a Twitteren

 

 
 
A hatékonyság és a teljesítmény növelése érdekében speciális 3D-s nyomtatókkal legyártott hengerfejek segítségével teszik hatékonyabbá a V6-ost, melyet ezentúl nagyobb nyomáson, nagyobb energia előállítására is használhatnak. A lap szerint ezen kívül várható az ERS hűtőinek és a turbónak a megnövelése, valamint áttervezték a 2016-ban rengeteg gondot okozó váltójukat is.
 
Az új Ferrari hivatalos elnevezése egyelőre nem ismert, bemutatójára pedig február 24-én kerül sor Maranellóban, amely után megteszi az első nyilvános köreit a tesztpályán.

 

Kép megtekintése a Twitteren

 

Videók