Idő van: visszatér a Forma–1!

Március 18-án indul a száguldó cirkusz


Az MTVA sajtóarchívumának közleményét változtatás nélkül tesszük közzé. 

Minden idők legizgalmasabb szezonját követően, március 18-án a bahreini nagydíj hétvégével elstartol a 2022-es Forma–1-es szezon. Max Verstappen világbajnoki címe lezárta a hibrid érát, a több jelentős szabályváltozás miatt egy hét múlva várhatóan új időszámítás veszi kezdetét a száguldó cirkusz életében.

Az M4 Sport nézői semmiről sem maradnak le, hiszen a teljes versenyszezont közvetíti a közmédia sportcsatornája, ahol nemcsak a szabadedzések és futamok láthatók, hanem a boxutca kulisszatitkaiba is betekintést nyújt a csatorna.

A Forma–1 rajongóinak érdemes lesz 2022-ben is az M4 Sporttal tartaniuk, hiszen a teljes versenyszezont kizárólag a közmédia sportcsatornája közvetíti! A világbajnokság első futama március 20-án lesz Bahreinben, az utolsó pedig november 20-án Abu-Dzabiban. A versenynaptárban július 31-i dátummal szerepel a hazánkban legnézettebb futam, a Magyar Nagydíj.

Történelmi szezont zárt a Forma-1 2021-ben, bemutatkoztak a sprintfutamok, rövidebbek lettek a pénteki szabadedzések és minden eddiginél nagyobb show-műsor övezte a versenyhétvégéket. Tavaly elképesztő nyomás nehezedett Lewis Hamiltonra és Max Verstappenre, a nézők pedig jobban szórakoztak, mint valaha. Hazánkban átlagosan csaknem félmillió magyar követte a szezon futamait az M4 Sporton, ez volt az elmúlt három év legnézettebb idénye. Idén a jelentős szabályváltozásoknak is köszönhetően új időszámítás kezdődik és még a tavalyinál is izgalmasabb szezon várható.

Egy hét múlva jön a szezonnyitó, március 18-án, a pénteki szabadedzéssel kezdetét veszi a 2022-es szezon. A bahreini nagydíj hétvége helyszínéről Ujvári Máté köszönti a nézőket, és mutat meg minél több extra tartalmat. Az M4 Sport nézői a már jól megszokott interjúk mellett, még nagyobb betekintést kaphatnak a szezonnyitó hétvége feszültségeibe.


Fotó: Lars Baron/Getty Images

„Előzetesen szinte egyformának vártuk az idei F1-es autókat, de most azt látjuk, hogy meglehetősen komoly eltérések vannak a csapatok megoldásait illetően. A bahreini tesztek során testközelből láthatjuk a Mercedes egészen extrém szabályértelmezését. A radikális trükkök várhatóan a szabályalkotókat is komoly feladatok elé állítják. A 2022-es szezon kapcsán még lehetetlen erősorrendet jósolni, valóban új korszak indul a Forma–1 történetében. Már csak egy hét és újra nyílik a boxutca” - mondta el Wéber Gábor, az M4 Sport Forma–1-es vezető kommentátora.

 

Sokan találgatják, hogy vajon a korszakváltás a pilóták kapcsán is elérkezik-e idén a Forma-1-ben. A 2022-es szezon lehet ugyanis az utolsó, amikor a korábbi bajnokok: Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton igazán meghatározó szerepet töltenek be a sportágban. Az új generáció tehetségei: Max Verstappen, Lando Norris, George Russell és Pierre Gasly fokozatosan átveszik a szerepüket és egyre meghatározóbb alakokká válnak. Ez lehet az utolsó szezonja a bajnokoknak, ám hogy végérvényesen elérkezett-e a korszakváltás ideje, azt biztosan csak a 2022-es szezonzáró futam után tudjuk meg.

A szezonnyitó hétvége programja:

03.18 (péntek):

Bahreini szabadedzés - 16:00

Boxutca magazin - 17:05

03.19 (szombat):

Bahreini időmérő edzés - 16:00

03.20 (vasárnap):

Bahreini Nagydíj - 16:00

Forrás: MTVA.hu 
Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Videók