Hülkenberg: Rosberg igazán szólhatott volna, hogy visszavonul

A Renault F1-es pilótája úgy véli, hogy ha a világbajnok idejében tudatja vele visszavonulási szándékát, akkor esélye lehetett volna a Mercedesnél megüresedő hely elfoglalására.


 
Nico Hülkenberg 2010-ben úgy érkezett az F1-be, mint generációjának egyik legnagyobb tehetsége: nyert az A1GP-ben, az F3-as Euroszériában, és a GP2-ben is, ám a száguldó cirkuszban elkerülték a sikerek. Az emmerichi versenyző – bár számtalan remek teljesítmény van a háta mögött – hat szezonja alatt egyszer sem tudott dobogóra állni, a legtöbben mégis úgy vélik, csak egy nyerő autó kellene ahhoz, hogy élversenyzővé válhasson. Hülkenberg 2017-ben a Renault csapatát próbálja meg sikerre vinni, de úgy érzi, hogy az első tízbe kerülés is komoly kihívás lesz majd az enstone-iak számára.
 
A német alig foglalta el helyét a franciáknál, legutóbbi nyilatkozata meglepően hathat, hiszen felfedte, nemrég szándékában állt a Mercedeshez igazolni. Mivel októberben megkötötte renault-s szerződését, nem volt lehetősége a dobbantásra, amikor Nico Rosberg bejelentette visszavonulását. Persze nem tudni, hogy ellenkező esetben a Mercedes milyen mértékben számított volna szolgálataira. „A Force India régóta a Mercedes motorpartnere, ráadásul a nyár folyamán promóciós tevékenység során is együttműködtünk velük a Hockenheimringen” – idézte Hülkenberget a Motorsport-Total.com.
 
A német aztán viccelődve így fogalmazott: „Ha Rosberg tudta, hogy világbajnoki címe esetén vissza fog vonulni, elmondhatta volna nekem. Az volt a célom, hogy gyári csapatnál versenyezzek, amely meg is valósult a Renault-val” – tette hozzá Hülkenberg, aki 2017-ben Jolyon Palmerrel fog együtt fogja húzni a franciák szekerét.

Videók