Horner: Verstappennek és Markónak is megvan a saját szerepe a Red Bullnál

A Red Bull csapata az elmúlt két hónapban komoly belső konfliktusba keveredett.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ragaszkodott ahhoz, hogy a csapat nem kizárólag Max Verstappen véleménye alapján fog eljárni, amikor döntő fontosságú döntéseket hoz az F1-ben.

Verstappen tökéletes módon, két futamból két győzelemmel kezdte meg a negyedik egymást követő világbajnoki címéért folytatott küzdelmét, annak ellenére, hogy a pályán kívül komoly drámák övezik a Milton Keynes-i székhelyű csapatot.

Miután Horner nem megfelelő viselkedéssel kapcsolatos vádakba keveredett – és ez a történet úgy tűnik, hogy az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén is folytatódni fog -, Helmut Marko motorsport-tanácsadó Szaúd-Arábiában azt sugallta, hogy ő maga is felfüggesztésre kerül, csakhogy ezeket a félelmeket egy nappal később Dzsiddában eloszlatták.

Verstappen határozottan védelmébe vette az osztrákot, ami szöges ellentétben áll azzal, ahogyan a csapatfőnökével kapcsolatos hasonló aggodalmakra reagált, és arra a kérdésre, hogy a hollandnak mennyire van befolyása a csapat döntéseire, Horner így nyilatkozott a médiának: „Nagyon jó a kapcsolatunk Maxszel, és meghallgatjuk, amit mondani akar.”

„De a csapat mindig a csapat számára legmegfelelőbb döntéseket hozza meg, legyen szó stratégiai döntésről, legyen szó egy versenyről, legyen szó a jövőre vonatkozó döntésről, legyen szó motorválasztásról, szponzorválasztásról. A csapat mindig azt fogja tenni, ami számára a legjobb. Nem volt ismert döntéshozatali folyamat Helmut körül, így nem vagyok teljesen biztos benne, hogy honnan szivárgott ki ilyen pletyka. Ez olyasmi, amiben én nem vettem részt” – mondta Horner.

A teljes cikkért kattintsanak.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók