Horner távozása láncreakciót indíthat el a Red Bullnál, a végén a legnagyobb sztár is búcsúzhat

Eldőlhetnek a dominók, ha a csapatvezetőt elmarasztalják a belső vizsgálat során.


 Peter Windsor F1-szakértő a legutóbbi videójában arról beszélt, hogy Christian Horner távozása nagyon komoly elvándorlási hullámot indíthat be a Red Bull csapatán belül, amelynek a végén akár Max Verstappen is felállhat.

A Williams korábbi csapatmenedzsere úgy véli, ha Horner távozik, az magával húzza azt is, hogy Adrian Newey is elhagyja a Red Bullt, akár vissza is vonulhat. Ennek kapcsán pedig akár Max Verstappen jövője is megkérdőjeleződhet, aki remek kapcsolatot ápol a két szakemberrel.

„Ha Christian távozik, és mondjuk Newey is lelép, aggódom, hogy ez milyen hatással lehet Verstappenre. Amikor Ross Brawn elhagyta a Ferrarit, egy ideig ott is folytatódott a lendület, de csak egy ideig…”

„2026 és 2028 között nagy változások lehetnek a csapatnál, ez pedig Maxot is elgondolkodtatthatja arról, hogy ez ugyanaz a Red Bull-e, amelyet annyira szeretett, és hogy nincsenek-e ennél jobb lehetőségek a piacon.”

Verstappen szerződése éppen 2028-ban jár le, így, ha Windsor szavai beigazolódnak, akár új csapat után is nézhet a háromszoros világbajnok holland versenyző.

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók