Horner szerint Verstappen készen áll, hogy segítse Pérezt az utolsó futamon

Sergio Pérez és Max Verstappen kibékültek.


Sergio Pérez megerősítette, hogy ő és Red Bull-os csapattársa, Max Verstappen kibékültek és túlléptek a csapatutasításokkal kapcsolatos nézeteltérésükön.

Verstappen a Sao Pauló-i Nagydíjon nagy port kavart, amikor nem tartotta be a Red Bull csapatutasításait. A csapat azt mondta Verstappennek, hogy adja át a hatodik helyét a csapattársának, Péreznek, a cél két extra pont volt, amivel megelőzte volna a ferraris Charles Leclercet, aki a bajnokságban Verstappen mögött a második helyért küzd. Így Pérez és Leclerc pontegyenlőséggel várja az utolsó futamot, bár a monacói versenyző van a második helye, mivel mivel három futamot nyert az idei szezonban, míg Pérez kettőt.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szavaival összhangban Pérez megerősítette, hogy az ügyet megbeszélték zárt ajtók mögött, és hogy ő és Verstappen megegyeztek, hogy továbblépnek.

„Micsoda nap volt. Egy dobogó biztosan, de a tempót is megnehezítette a SC (Safety Car). Koncentráljunk Abu Dhabira. Max-szal és a csapattal mindent megbeszéltünk, és ez belső körökben fog maradni, már mögöttünk van, folytatjuk a munkát, mint az a nagyszerű csapat, amely eddig is voltunk.”

Az utolsó futamon ismét Verstappen segítségére lehet szüksége Péreznek. Horner ezzel kapcsolatban magabiztosan kijelentette, hogy Verstappen teljes mértékben készen áll arra, hogy szükség esetén támogassa csapattársát.

„A versenyzők megbeszélték ezt, kezet ráztak, és abszolút a következő futamra koncentrálunk. Csapatként dolgozunk, csapatként versenyzünk, és az a célunk és prioritásunk, hogy lássuk, el tudjuk-e érni, hogy Checo a második helyen végezzen a bajnokságban. Ez olyasmi, amit csapatként még soha nem értünk el, és Max is elkötelezte magát. Abu-Dzabiban mindent megteszünk, hogy ezt elérjük. Szóval ez egy egyenes küzdelem Checo és Charles között, és ha Max bármiben tud segíteni, akkor meg fogja tenni. Checo egész évben fenomenális munkát végzett, és megérdemli a második helyet. Úgy gondolom, hogy csapatként minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, hogy támogassuk, hogy ezt Abu-Dzabiban elérje” - mondta Horner a Sky Sports F1-nek.

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Videók