Horner szerint a Honda többet ért el velük, mint a Senna vezette McLarennel

A Red Bull páratlan sikereket ért el a Hondával, de vajon Christian Horner gondolta volna ezt korábban?


Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy véli, hogy a csapatának többet sikerült elérnie a Hondával való közös munka során, mint a McLarennek az 1980-as évek végén eltöltött dicső éveik alatt.

A McLaren és a Honda együttműködése során 1988 és 1991 között négy konstruktőri bajnoki címet, valamint Ayrton Sennával és Alan Prosttal négy versenyzői bajnoki címet szereztek.

A Red Bull 2022-es autója a híres McLaren MP4/4-gyel vetekedett, amely 1988-ban 16 futamból 15-öt nyert meg, ami 93,8%-os győzelmi arányt jelentett.

Ehhez képest idén a Red Bull a 22 futamból elért 21 futamgyőzelmével 95,5%-ra tornázta fel a korábbi rekordot, amivel jelenleg ők a csúcstartók.

"Max [Verstappen] a Honda eddigi legsikeresebb versenyzője, és ez egy nagyszerű partnerség volt. Nagy részük volt abban, amit az elmúlt években és különösen az idei évben el tudtunk érni” – mesélte Horner a Red Bull csapatfőnöke.

A döntés, hogy a hibrid korszak kellős közepén a Honda erőforrásaira váltottak, az a Red Bull számára eleinte meglehetősen kockázatos lépésnek tűnt, miután a japán gyártó 2015 és 2016 között rendszerint összeveszett a McLarennel a gyenge teljesítményük miatt.

A Red Bull azonban egy igazi sikerkorszakot köszönhet ennek a döntésének, amivel végül minden idők legdominánsabb szezonját produkálták az idei évben.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók