Hölgyeim és uraim, itt az új Ferrari, az SF16-H!

Igaznak bizonyultak az olaszországi pletykák: a Scuderia Ferrari idén jelentős módosításokat hajtott végre autóján – technikai és esztétikai szempontból egyaránt.


A legszembetűnőbb változást a motorborításon és a kocsi oldalán megjelenő, a korábbi időket idéző fehér minta jelenti. De az autó elejének átalakítása is azonnal szemet szúr. A csapat idén a tavalyinál rövidebb, orrkúppal állt elő, emellett az oldaldobozokon is észrevehető a változás.

A mérnökök szakítottak az egyedinek számító vonórudas felfüggesztéssel, melyet aerodinamikai előnyei miatt már 2012 óta használtak. Az új, hagyományos nyomórudas megoldás várhatóan megkönnyíti a mérnökök munkáját az autó beállítása terén, nekik nagyobb mozgásteret, a versenyzőknek pedig nagyobb stabilitást ad majd.

A Scuderiának nem titkolt célja, hogy már a legelső futamtól kezdve valós ellenfele legyen az elmúlt két szezont uraló Mercedesnek.

„Ez egy roppant izgalmas nap – nemcsak azért, mert a világ végre megláthatta a kész kocsit, hanem mert mi magunk is most láttuk először teljes valójában! Egy egész év munkája van ebben az autóban” – fogalmazott James Allison technikai igazgató.

Az új autót a bemutatót követően egyből az év két téli tesztjének helyszínére, Barcelonába szállítják, ahol várhatóan már vasárnap kipróbálják azt egy filmes napon.

 Fotók:

Videó:

Videók