Hivatalos: Monza maradhat az F1-versenynaptárban!

Végre biztossá vált a monzai Olasz Nagydíj jövője. Hosszas huzavona után sor került az új szerződés aláírására.


Hosszú hónapokig vitázott Monza sorsáról Bernie Ecclestone a szervezőkkel és a futamnak támogatást biztosító olasz kormánnyal arról, kap-e új szerződést a pálya, augusztusban viszont bejelentették, hogy megállapodást kötöttek együttműködésük 2019-ig történő meghosszabbításáról. Ez ugyanakkor nem járt hivatalos szerződéskötéssel, aláírásra nem került sor, ráadásul pár részletet még tisztázniuk is kellett.

Kedden pont került az ügy végére: Monza bejelentette, aláírták új kontraktusukat. „Elkerültük annak veszélyét, hogy Olaszország hetven év után elveszítse a világ legnagyobb presztízzsel és múlttal bíró, leglenyűgözőbb autóversenyét. Most együtt lépünk előre, a célunk pedig, hogy a monzai nagydíjat még jelentősebb, még vonzóbb eseménnyé tegyük a világ minden szurkolója számára” – nyilatkozta az olasz autóklub, az ACI elnöke, Angelo Sticchi Damiani.

A Motorsport értesülése szerint az új szerződés 70 millió euróról szól. A versenypálya a következő években várhatóan felújításon megy keresztül.

Videók