Helmut Marko: Ricciardo nincs Verstappen és Perez szintjén

Aligha önbizalomnövelő célzattal nyilatkozott az osztrák az ausztrál tartalékversenyzőről.


Miközben a mezőny a monacói hétvégére készül a Forma-1-ben, Daniel Ricciardo számára ismét csak a bokszutca marad. Az ausztrálról – aki maga is ott van a nagydíj helyszínén – Helmut Marko nyilatkozott, de nem túl hízelgő formában.

„Hol van Ricciardo Verstappenhez és Perezhez képest a szimulátorban? Nem az ő szintjükön” – húzta alá a formel1.de-nek.

Az istálló tanácsadója azzal kapcsolatban sem kecsegtetett túl sok jóval, hogy tartalékjuk esetleg beülhessen az újoncként egyelőre nehezebben boldoguló Nyck de Vries helyére.

„Az Alpha Tauri és a Red Bull két külön csapat. Nem mindegy, hogy a középmezőnyben küzdesz, vagy az élmezőnyben, teljesen más nyomás nehezedik rád és a légkör sem összehasonlítható.”

„Ismertük Daniel kvalitásait. Aztán jött a Reanult éra. Majd a McLaren, ami egy süllyesztőnek bizonyult. Nem az a Ricciardo volt, akihez hozzászoktunk.”

Jelenleg tehát az látszik, hogy ausztrállal nem számolnak az élvonalban annak ellenére sem, hogy a versenyző kijelentette, egy topcsapatnál szeretne visszatérni.

„Ez az ő nyilatkozata volt. És szerintem ez a szünet az aktív sporttól jót tesz neki, így megtalálhatja önmagát, és rálelhet arra, amit igazán csinálni akar.”

„Remek munkát végez a sok marketing és PR aktivitásával. Van pár rendezvényünk és megjelenésünk, és különösen Amerikában ki lehetne alkalmasabb személy ezekre, mint Ricciardo az ő mosolyával és cipőjével?”

A pilótakeringő egyelőre még nem indult be, az első dominók nem dőltek le, és ha élcsapathoz is szeretne igazolni, jelen pillanatban nem látszik, melyik élcsapatnál kaphatna ülést az idén partvonalra szorult korábbi futamgyőztes.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365
 

Videók