Helmut Marko: remélem, hogy Perez kihibázta magát egész szezonra

Maradjunk annyiban, hogy nem élete hétvégéjét produkálta a mexikói.


Ami Max Verstappen számára örömünnep volt, az Sergio Pereznek kijózanító pofon: a mexikói keze először remegett meg az idény során, aminek súlyos ára lett, hiszen összetettbéli hátránya 39 pontra nőtt.

Helmut Marko, az istálló főnöke kritikus hangot ütött meg a mexikóival szemben a Servus TV-nek, aki két kört kapott csapattársától és csak a 16. lett.

„Ez már nem számított. Minden elromlott nála” – reflektált az osztrák a futamon összeszedett koccanásokra.

A szombati időmérő Q1-es szakaszában elkövetett hibájával kapcsolatban szintén egyszerűen fogalmazott Marko: nem felelőtlen, de ésszerűtlen.

„Remélem, hogy hétvégén kihibázta magát egész szezonra. Egyébként, amikor volt előtte terület, jó sebességet diktált. De a balesete az időmérőn tönkretett mindent.”

Verstappen kapcsán már érthető módon boldogabban nyilatkozott, akit a leintést követően, amikor kiszállt a kocsiból, elsők között várt, hogy gratulálhasson neki.
„Egy hihetetlen kvalifikációs körrel kezdődött, aztán folytatódott. Max mindig ura volt a helyzetnek minden körülmény között – száraz, félig száraz, extrém esős – és a sebességét könnyedséggel párosította. Elképesztő teljesítmény!”

A száguldó cirkusz hétvégén tovább folytatódik, a csapatok Barcelonába látogatnak, a kérdés pedig adott: megfoszthatja-e bárki az újabb futamgyőzelemtől a címvédőt?

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók