Helmut Marko nem zárja ki Verstappen távozását

A tanácsadó szerint sok fog múlni azon, hogy milyen irányba halad a sportág.


 Max Verstappen jelenlegi szerződése 2028-ig szól a RedBullal. A holland pilóta már több nyilatkozatában is pedzegette, hogy ennek lejártát követően benne van a pakliban az is, hogy visszavonul a Forma-1-től.

A RedBull csapatának tanácsadója, Helmut Marko a Motorsport-Magazinnak adott interjújában elismerte, ő sem tartja kizártnak ezt a forgatókönyvet, ez azonban nem csak a pilótán és a csapaton múlik, hanem magán a sportágon is.

„Az egyetlen dolog, ami megállíthatja Verstappent, az ő maga. Nem hiszem, hogy addig a pályán lesz, mint például Alonso. Egy bizonyos ponton azt mondja majd: Ez így volt kerek és szép!”

„Ez határozottan attól függ majd, hogy a sport hogyan fejlődik tovább.”

Marko arról is beszélt, hogy ez a fajta versenysport mennyire leköti egy ember idejét, ami mellett nem sok lehetősége van ténylegesen élni.

„Az embereknek nem szabad elfelejteni, hogy minden verseny előtt egy teljes napot kell eltölteni a szimulátorban. Lehet, hogy kevesebb PR és marketingkötelezettsége van, de az erőnlétét fenn kell tartania, ez pedig viszonylag kevés szabadidőt hagy maga után.”

Arról egyelőre nem sokat tudni, hogy milyen tervei vannak Verstappennek a Forma-1 után, de hallani olyan pletykákat, hogy szeretné teljesíteni a Le Mans-i 24 órás versenyt édesapjával, Jos Verstappennel.

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók