Helmut Marko már megint a "sportszerűtlen" mexikói szurkolókat kritizálja

Valószínű a hétvégi mexikói nagydíjon sem lesz ez másképp.


Helmut Marko a Red Bull csapat tanácsadója ismét felkavarta a kedélyeket, amikor a mexikói szurkolókat, vagyis Sergio Perez rajongóit kritizálta a Max Verstappen felé irányuló sportszerűtlen kifújolásért az austini dobogó tetején.

Amikor Max Verstappent arról kérdezték, hogy zavarja-e ez őt, akkor csak annyit válaszolt: "Nem, végül is én vagyok az, aki hazamegy a trófeával, addig nekem ez igy jó!"

Arra a kérdésre, hogy mi van, ha Mexikóban "tízszer rosszabb" lesz a szurkolók fújolása, csak annyit reagált: "Akkor is én megyek haza a trófeával! Szóval ez teljesen rendben van!"


És valóban még rosszabb is lehet a helyzet Mexikóban, ha Markónak igaza van, hiszen a Red Bull motorsport tanácsadója a mexikói szurkolókat okolta a Verstappent ért fújolásért.


"Sok mexikóival állunk kapcsolatban" - mondta a Sky Németországnak. "A többség nagyon barátságos és korrekt, de mindig vannak olyan, mondjuk úgy, lelkes emberek, akik nem tartják be a sportszerűség színvonalát."

"De nincsenek aggályaink, és örömmel megyünk Mexikóba" – mondta Marko.

Max Verstappen pedig pont a mexikói közönség előtt döntheti meg a saját maga által felálított rekordját, az egy szezonban elért legtöbb győzelem számát, ugyanis a tavalyi szezonban 15 győzelmet szerzett a holland pilóta, míg idén már 4 futammal a szezon vége előtt elérte ezt a számot és a hétvégén pedig akár már meg is döntheti azt.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365
 

Videók