Helmut Marko: Hamilton túl drága a Forma-1-hez

Az osztráknak markáns véleménye van a kialakult helyzetről.


Dr. helmut markó úgy véli, hogy be kell vezetni a pilóták fizetési korlátját, mert Sir Lewis Hamilton túl drága a Forma-1-hez.

Hamilton nemrégiben újabb egyéves szerződést írt alá a Mercedesszel. Fizetéséről az állították, hogy a plusz bónuszok és ponzori pénzek nélkül mintegy 30 millió dollárra taksál az éves összege.

A jelenlegi állapot szerint a csapatokra vonatko költségvetési határ a pilóták fizetését nem tartalmazza. A versenyzők juttatását is érintő bérplafon a tervek szerint a következő szezontól kerül bevezetésre. Ez alapján az istállóknak maximum 30 millió dollárt lehetne elosztaniuk a két sofőrjük között.


Helmut Marko támogatja a további csökkentéseket.

Fotó: Peter Fox/Getty Images

Marko, a Red Bull tanácsadója támogatja a költségek csökkentését, ezért az a csapat, akikkel együtt dolgozik szorgalmazta a motorfejlesztések befagyasztását. Szerinte a következő célpontnak a versenyzők fizetésének kell lennie. A szakember véleményének kifejtésekor külön kiemelte a hétszeres világbajnokot.

„Hamilton egyszerűen túl drága a Forma-1-hez. Ezért a sofőrök fizetését bele kell foglalni a költségvetési korlátba” – mondta a RTL / ntv-nek adott interjújában.

A Forma-1-es bizottság eheti ülésén bejelentették, hogy a pilóták és a vezető csapat menedzsmentjének szerződései napirendre kerülnek a megbeszéléseken annak érdekében, hogy azok összhangba legyenek a költségvetési felső határral.

Forrás: planetf1.com

Borítókép: Peter Fox/Getty Images

Videók